Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Ало, Хората, оставете ни поне Левски!

Ало, Хората, оставете ни поне Левски!

11-04-2012 Желю СТАНКОВ

Само за 100 дни ??во Тонев обезкърви клуба откъм идентичност


Ако все още са останали фенове, които смятат, че Левски е Отбора на народа, в последните дни те отново са имали поводи за размисъл на тази тема. Вече никой няма съмнение, че синия клуб се ръководи косвено от тези, които народа избра да управляват страната. Ще ги наричаме Хората, защото така ни ги поднася техния представител в ръководното тяло на Левски.
Той се казва ??во Тонев и когато дойде за първи път на „Герена“ като някакъв в този клуб, устата му бе пълна с камъчета, които едно по едно бяха изплюти, за да може същия този народ да знае максимално повече за тези, които се разпореждат в любимия им клуб.
Те са Хората, които в момента се водят спонсори, а с течение на времето ще станат и официални собственици на клуба. Това е вероятно първият спонсор на спортен клуб в света, който настанява свой човек на най-високия етаж и на практика този човек вече се разпорежда с всичко.
Въпросните Хора действат по един и същи начин. Те завладяха не просто фирмички и фирми, не просто цехове и фабрики, а цели отрасли в икономиката на страната. По документи всичко е законно, но…
Но това са други теми, нас ни интересува Левски. Последното камъче, което остана да изплюе ??во Тонев е кои всъщност са Хората и кой точно е Човека. Да, ние всички много добре знаем, че новият председател на Управителния съвет на Левски съгласува всеки свой ход с Хората или по-точно с един тях.
Някак си не си представяме как банкери и финансисти от ВТБ Кепитъл дават консултации по футболни теми. Бив??ият министър на финансите и сега??ен ??еф на клона на въпросната руска банка у нас Милен Велчев не крие, че е фен на ЦСКА, така че не допускаме онзи ден ??во Тонев да му е звънял по време на паузата в извънредната ситуация в кантората на Тодор Батков. Тонев призна, че се е разхождал в една градинка и се е консултирал с Хората.
В крайна сметка след разговор с Човека от групата на Хората, Тонев буквално тропна по масата и нареди пъзела, който бе замислил отдавна. Целта е видима – за да може той еднолично и безпрепятствено да управлява на „Герена“, трябва??е да се отърве от евентуална вътре??на опозиция. Лесно доловимата идея да бъдат скарани Наско Сираков и Станимир Стоилов и така да се разпадне легендарния тандем, обаче не успя, а успехът на Тонев е, че и двамата не се върнаха в Левски. Само Мъри – може, но в никакъв случай със силна фигура зад гърба му. Следващата цел явно бе в клуба да го няма и последния останал силен човек - Георги ??ванов. Този искал това, онзи настоял за онова и ето ти уравнението ре??ено – Гонзо също изкуствено бе принуден да се скара с всички. ?? какво излезе – на „Герена“ вече няма идоли, няма кумири. ??зпокарахме ги един друг и сега на голо поле ще си правим каквото си искаме.
Така действат Хората. В резултат на което така нареченият Отбор на народа в момента е в грохнал и съсипан вид. Само за 100 дни ??во Тонев успя да нанесе толкова вреди на Левски, колкото за над 10 години общо в Локомотив София. Онзи ден на стадион „Славия“ видяхме двата продукта на ??во Тонев. Няма и хиляда ду??и публика на мач Локо София – Левски, това вече е дъното на сладоледа. А него го няма на стадиона защото бил много сантиментално разделен между новата и старата си футболна любов. Той страдал много повече за Левски от някои големи левскари. Ах, чак да ти стане жал за новия началник и за неговата ду??евна ранимост.
Наясно сме, че Хората изобщо не са доволни от състоянието на Левски в момента. Те вероятно са си мислили, че с пари всичко става, но футбола е малко особен бизнес.
А феновете вече произнасят присъдата си. Обезкървеният откъм идентичност клуб вече не е същият. ??во Тонев успя. Въпросът е дали тези, които го назначиха оценяват негативното отно??ение на синята част на България, която вече крещи: Ало, Хората, вие, които продължавате да превземате всичко, оставете ни поне Левски!

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар