Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

В Левски плановете  са от днес до утре

В Левски плановете са от днес до утре

02-08-2014 Жаклин М??ХАЙЛОВ

В Левски треньорската смяна е въпрос на дни. Правят се трескави сондажи за нов треньор, което е сигурна индикация, че дните на испанския специалист Пепе Мурсия са отброени. Така в рамките на два месеца в Левски пак ще сменят първоначалния план. А той бе испанецът да има гарантирана една година за стабилен градеж. Без поставени цели за класиране, само с идеята за изграждане на отбор със сериозен игрови стил. Така бе??е и промоциран Мурсия – човек от най-добрата футболна ??кола в света. Пепе трябва??е да научи Левски на испански. Не език – футбол!
Два официални мача бяха необходими да се разбере, че Пепе Мурсия не е чак толкова добър учител по испански. Неговото присъствие не вещае никаква сериозна промяна, спрямо това, което Левски традиционно демонстрира в последните 6 години. С други думи Мурсия е обречен да стане част от синята посредственост. ?? тези, които го назначиха са в пълното си право да му съкратят срока на годност. Гонзо го каза точно – ние не сме самоубийци да търпим ло??ите резултати. Годината може и да нулева, но не чак дотам, че Левски да се бори да не изпадне. А и какво е нивото на българския футбол, че сините трябва да се примиряват с място в миманса!? ?? допустимо ли е да те бие точно този тим на ЦСКА с такава лекота?

Мурсия ще стане
поредната жертва

на едно и също безумие. Гледаме същото, което вече видяхме при Достанич и Йоканович. С малката разлика, че сърбите по лесно навлякоха синята кожа, с други думи снабдиха се с оправдания. Но и това не ги спаси, защото резултатите им бяха под очакванията. Добри ли бяха, ло??и ли, никой не може обективно да прецени. Поставени в специфичната среда на „Герена”, те изначално нямаха никакъв ??анс. През същата главоблъсканица преминава сега и Мурсия. Опитва се да обяснява рационално в ирационална среда. ?? му предстои бързо да забрави българската авантюра. ?? така трябва, проблемът е най-малко в него.
Смяната на Мурсия въобще не е добра новина за Левски и неговите привърженици. Неговия неуспех да се задържи е поредното доказателство, че ефикасен лек за сините болежки няма. Нещата няма да станат по лесния начин, хей така събужда се Гонзо с мисълта, че ще доведе какъвто и да е испански треньор и всичко ще се развие в благоприятната посока. След ??ест години затъване в калта и с „помощта” на самия гладиатор, няма чудодеен лек. Но и самия Георги ??ванов с цялата му харизма, също е повлечен от центробежните сили. ?? той всяка сутрин застава пред огледалото с въпроса, защо толкова лесно се получава??е във Варна, а е толкова трудно в „Подуене”.

Досега на „Герена”
той свър??и

черната работа на Тодор Батков. Запретна ръкави и в отрицателен срок намали двойно харчовете на клуба. Разкара една дузина хрантутници, които получаваха колкото на едно голямо българско село годи??ните пенсии. ?? това бе стъпка в правилна посока. Без съмнение е коствало на ??ванов много нерви, но за съжаление това мероприятие е лесната част. Трудното тепърва започва. ?? самият ??ванов не е съвсем наясно с истинския мащаб на бедствието. Не е наясно дори какво предстои в обозримо бъдеще. Всичките тези планове за ??кола и за бъдещето са една фикция. Днес е едно, утре е друго. Днес слагаме таван на заплатите, утре го вдигаме двойно. Днес залагаме на младите, утре като дойдат парите, отиваме за скъпи чужденци. А Гонзо така е изчислил нещата, че да работи и днес и утре. С едни мениджъри и със съвсем други мениджъри. ?? ако Батков кара влака, и ако ма??инистът вземат, че го свалят на гарата.
Картината в Левски не е тази привидната, която уж всички виждаме. Около клуба текат процеси, които отново ще променят първоначалния план. Задават се избори и промяна на конфигурацията. Някои хора вече сънуват и бленуват връщане на бял кон. ?? връщане на неограничените възможности. Мога да се обзаложа, че ако през октомври се случи очакваното, през пролетта Левски ще е с най-хубавия сектор А в България. ?? е ясно как ще се случи това.
??во Тонев, чиято оставка като изпълнителен директор вече цяла година стои неприета от Тодор Батков е човекът, от който ще зависи

Близкото бъдеще
на Левски

Тонев определено е приеман за странна птица, но никой не може да отрече няколко съществени неща. С него Левски се приближи максимално близо до върха. Бе буквално на една бебе??ка крачка от златен дубъл през 2013 година. Благодарение на Тонев, или по-точно на хората зад него, Левски бе в цветущо финансово положение. А с пари, както се знае, всичко се постига. Ние, простосмъртните не можем да разберем какво се случва в задкулисието, от което Тонев идва. Но можем да отчетем видимите неща.
??во Тонев е сред малкото, които няма как да бъдат упрекнати в непоследователност. Независимо от обстоятелствата, той се изказва винаги ласкаво за Сираков, нарича Станимир Стоилов най-доброто за Левски, обича Гонзо като роден брат и приема Тодор Батков за даденост с която трябва да се съобразява. Контактът му с феновете е изряден. Каквото им е обещал, го е изпълнил! Поне във видимата част ??во Тонев е безупречен. Сдържан, хладнокръвен, премерен, говорят се какви ли не неща за задкулисните му ма??инации, но както се знае интригите са втората природа на българина.
??во Тонев има още едно важно предимство. Той е единственият човек в последните 10 години, които не е бил прецакан от адвоката. ??ли поне не е признал. А това означава само едно, Тонев намира в себе си мотивация, за да се справи с Тодор Батков и без да го елиминира напълно като фактор.
Въпросът е има ли достатъчно доказателства, че Тонев вече се е рестартирал. ?? какво би го накарало да го направи. Отговорът е виден от километри, нарича се амбиция! Видими действия никакви, но активността му в клуба е абсолютен факт. ?? ролята му при намирането на нов треньор ще е повече от съществена. Което е добра новина за левскарите, защото Тонев е доказал, че разбира от добри треньори. А най-добрия, който Левски може да има в тази ситуация

е Димитър
Димитров – Херо

По ирония на съдбата това, което не стана през май е на път да се осъществи през август. Моментът е повече от удачен – след 14 години една от емблемите на левскарството да се завърне в родния дом. Каквото и да говорим, Херо си е голяма фигура за Левски. ?? дори от морален аспект завръщането му ще е страхотна новина. А със сигурност ползите няма да само от морално естество. Димитров далеч по удачно може да се справи с това толкова невъзможно за изпълнение, избутване на каруцата от калта. Той е способен в кратки срокове да изпълни най-важните неща за един отбор- ясни титуляри и константна игра във възможните граници на модерния футбол. Херо разбира от футболисти, той е професор в тази сложна материя. С тази селекция трудно ще извър??и чудеса, но след зимата ситуацията и с играчите ще е различна.
Другите варианти за треньор оставят Левски в блатото, но това е патент на Батков, а не на Тонев!


Коментари

напиши коментар

Напиши коментар