Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Докога ЦСКА ще работи с Лъчезар Танев

Докога ЦСКА ще работи с Лъчезар Танев

12-04-2012 Мирослав ВЕЛ??ЧКОВ

Антонио Томас е поредната „селекционна перла”, която мениджърът поднесе на червените

Лъчезар Танев обича да говори отвисоко за българския футбол. Със самочувствието на човек, постигнал много. Няма ло??о. Всъщност ло??ото е, че има кой да му вярва.
По-интересното обаче е друго. ??ма ли повод ЦСКА за доверие към този футболен агент. Това е твърде любопитно да бъде анализирано на базата на играчите, които пристигат в клуба с посредничеството на Танев и техният принос към отбора.
Сещаме се за тази разработка по повод поредната перла, която пристигна на „Армията” със съдействието на преуспелия мениджър – полузащитникът Антонио Томас. ??махме удоволствието да го наблюдаваме цели 90 минути срещу последния в класирането Светкавица. ?? какво видяхме!? Нещо много тъжно за ЦСКА. Този футболист бе най-слабият на терена. Халфовете на Светкавица играха по-добре от него. Едва ли някои има и най-малкото съмнение, че заплатата на Антонио Томас на „Армията” е колкото на целия отбор на Светкавица, плюс резервите и спортно-техническия щаб. Заплатата обаче на играе на терена. Ако бе така, ЦСКА ще??е да има доста поредни титли.
Чакахме достатъчно този футболист да покаже за какво е взет в отбора. Е, вече разбрахме. Със сигурност не е, за да помогне на тима да стане ??ампион. Само дано не му и попречи. Но келепир има в тази работа. ?? за него и за тези, които го доведоха. Това е сигурно. Томас днес може би изкарва най-лесните пари в живота си. Тоест получава нещо, за да разхожда червената фланелка. В понеделник вечерта за първи път видяхме футболист, който в голяма част от игровото време бе с вдигнати ръце.
Но това е бял кахър. Нека анализираме това, което Томас показва на терена от началото на пролетта. Бързина – нула, агресивност – нула, пас и комбинативност – нула, удар – нула, работоспособност – нула, игра с глава – нула… Полузащитникът на ЦСКА с най-малко отнети топки. ??ма ли смисъл да продължаваме да търсим силен компонент в играта му. Ще попитате защо се вглеждаме в него. Ами защото точно от него се очаква??е най-много предвид визитката му. ?? предвид заплатата му. ?? предвид първенството от което идва. На Грънчов може да му бъде простено всичко, но на такива като поредната „перла” на Лъчезар Танев трябва да се гледа по друг начин. Всъщност самият факт, че този футболист е доведен с посредничеството на точно тази агенция може??е и далеч по-рано да ни подскаже какво да очакваме.
Да, наистина всеки може да сбърка при подбора на новите играчи. Но нека погледнем кои са част от чужденците, за които мениджърската агенция на Танев посредничи при преминаването им в ЦСКА. ?? така ще разберем, дали става въпрос за случайност или за закономерност.
Маркос Чарас, Лео Лима, Родриго Соуса, Франциско Мартос, Хамилтън Рикард, Антонио Томас… Общото между тях, е че струваха много на клуба, а не дадоха нищо. ?? още нещо. Феновете на ЦСКА не ги интересува колко мача е изиграл Рикард във Вис??ата Лига на Англия или Томас в Примера Дивисион. Вълнува ги само какво дават на отбора тук и сега.
Но вината си е на червените ??ефове и треньори, които се оставиха да бъдат подведени от някаква визитка без лично да се убедят в моментното състояние на Антонио Томас.
Веднага отиваме към Левски, където през лятото професора по право Георги ??ванов-Гонзо ни информира, че играч като Тони Калво не е идвал в България. Може би така му е казал Лъчезар Танев. 10 месеца по-късно всички вече са способни да оценят приноса на Калво към Левски. Този случай ни връща 6 години назад, когато друг юно??а на Барселона Франциско Мартос дойде в ЦСКА пак с посредничеството на тази агенция. Провалът на крайният защитник при червените бе пълен.
Какво се получава – ЦСКА плаща луди пари за изброените играчи, техният принос към отбора е нулев и респективно клубът не може да си върне инвестицията в тях. ??ма и нещо друго – нито един от играчите, които червените продадоха добре през последните 3 години не е до??ъл в отбора благодарение на Лъчезар Танев. Справка – Зику, Нелсън, Делев, Платини, ??ван Стоянов, ??ван ??ванов, Елиот Гранден.
Отворен остава въпроса – защо ЦСКА продължава да взима футболисти, които имат нещо общо с Лъчезар Танев?
??МЕ М Г А ЖК ЧК Минути
АНТОН??О ТОМАС 6 0 0 0 0 308

Черноморец 0 0 0 0 72
Калиакра 0 0 0 0 27
Локо Пд 0 0 0 0 28
Берое 0 0 0 0 54
Видима 0 0 0 0 37
Светкавица 0 0 0 0 90

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар