Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Съдбата сочи  в синя посока

Съдбата сочи в синя посока

28-04-2013 Жаклин М??ХАЙЛОВ

Милен Радуканов поднесе на тепсия победата на Левски

Жаклин М??ХАЙЛОВ


Едно от основните правила във футбола е, че никога не трябва да се разчита на случайността. Винаги идва следващ мач, в който всичко получено от случайността се връща по възможно най-болезнен начин. Доказа го вечното дерби, който и да бе на мястото на Радуканов на позицията треньор на ЦСКА няма??е да загуби този мач. Нито Стойчо, нито Йе??ич, нито дори Димитър Пенев. А Драголюб Симонович пък направо щеще да разнищи Левски тактически! Радуканов обаче го загуби, защото в живота и футбола, дълго може да крие?? своята футболна несъстоятелност, но накрая истината блесва. Той е

главният и единствен
виновник ЦСКА да
загуби мача от Левски.

Но краха на Милен е повод за размисъл и при Левски. Както късметът споходи Николай Митов в последната минута на мача, така ще дойде и някоя друга последна минута, когато много ще боли. Защото и той не е с нищо по-различен от Радуканов. Късметът на начинаещия е до време, тази сентенция не е пожалила никого!
Левски спечели сладка победа срещу вечния съперник с този фамозен гол на Силва в последната минута. Вероятно сините са заслужавали тази победа, след като самата неумолима съдба насочи стрелката в тяхната посока. ??ма и много причини. Щеще да бъде нелогично точно в този сезон ЦСКА да спечели и двете дербита. Явно Стойчо на довиждане си взе последната порция слава от дербито, а Радуканов си бе получил вече своето на „Герена”. При тези обстоятелства ЦСКА може??е да спечели само с добър треньор, а не с тотално неподготвен и незнаещ човек. Присъдата за треньорските умения на Милен Радуканов са последните минути на мача. Да пусне?? Ми??ел Платини, който е най-безотговорния човек на земята е равно на престъпление спрямо ЦСКА. Да допусне?? да се играе на ластик напред-назад, без никакво задържане на топката в средата на терена е връх на бездарността. ?? всичко това при положение, че отборът, който е длъжен да рискува и да атакува е този отсреща. Треньор от аматьорския футбол би изиграл по-разумно последните 20 минути от мача и не би поднесъл толкова явно победата на съперника. При това при с обективен и смел рефер, който бе излязъл с ясното съзнание да не зачерква кариерата и репутацията си. Но, този път на Левски дори не им бе необходим рефер, те си имаха Миленчо! Всъщност Милен подкара безумията още със стартовия състав. Появата на Василев за сметка на Грънчов, който има достатъчно опит в двойка с Апостол Попов е най-малкото твърде необичайно ре??ение. Делев, който е бледа сянка на себе си, също не бе ясно какво вър??и на терена. За капак и той се отблагодари подобаващо на своя закрилник. Появата на Костадин Стоянов също допринесе за фиаското. Всъщност ре??аващото центриране на Гаджев за втория гол съвсем не дойде от нищото. Зоната на Стоянов зее??е толкова примамливо в последните 20 минути! А връх на безумието на Радуканов, бе че реагира на влизането на Станислав Ангелов с появата на Платини. Това заслужава да влезе в учебниците с антизнак! Най-големият футболен лаик ще си отговори лесно на въпроса, какво ще направят двама срещу един, разбирай Ангелов и Велев срещу Лукас Са??а. Толкова ли му бе трудно на Милен да отгатне, че Пелето е много по-агресивен от Йовов и това ще спечели центъра за Левски?
На фона на тактическата неграмотност на Радуканов,

колегата му Митов
изглежда като
професор по футбол.

Промяната в отбора е видима в едно отно??ение. ??грачите са същите, но правят много по-малко гре??ки. ?? намаляват с всеки следващ мач. Наглед постройките бяха идентични, но в тази на Левски се вижда??е много повече здрав разум. ??грата отиде на фланговете, където сините притежават повече качество в лицето на Рамос и Родригес. ??лиян Йорданов блуждае??е, но това не бе в сериозен ущърб на отбора. Силва изтича 12 километра в гонене на вятъра, но в най-важния момент подложи главата си за ре??ителния гол. Йовов също хвана птичето с фамозния си гол, плод и на сериозна доза спортен ??анс. Ели и Димов бяха максимално облекчени от липсата на червеното присъствие срещу тях. Пинто и Мулдер не минаваха центъра, а уж силата им е в атака. Пламен ??лиев извади две чисти голови положения за разлика от Черни, който не реагира и на двата гола на Левски. ?? съвсем закономерно Левски стигна до успеха.
Като развитие това издание на вечното дерби заслужава една доста по-добра оценка от обичайното. Мачът определено бе интересен и занимателен и не е доскучал на зрителите. Напрежението този път бе с благотворен ефект. Но и самия развой на събитията придвижи нещата в правилната посока. Голът на Йовов паднал от нищото смени изцяло сценария в края на първото полувреме. През второто, точно когато Левски бе влязъл в ритъм затваряне на мача и играта падна гола за ЦСКА. Наистина удар-??едьовър, който отдавна не бе виждан в дербито. При 1:1 пък бе ясно, че и двата отбора ще тръгнат да търсят победата, защото точката бе самоубийствен вариант в полза на трети отбор. Някак се вижда??е, че този двубой не може да завър??и с равенство, а на принципа като не вкара??, ще ти вкарат, естествено дойде и крайния развой.
Вечното дерби с гре??ниците, и победителите, и най-вече със съдийството на Георги Йорданов трябва до получи добра оценка. То даде надежда, че макар и да гледаме слаб футбол, той понякога може да бъде интересен.