Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Бодуров: Трудно ни е  срещу сгъстена защита

Бодуров: Трудно ни е срещу сгъстена защита

27-07-2017 Тема спорт

Напрежението ни дойде в повече на старта на първенството, призна бранителят на ЦСКА

Бранителят на ЦСКА Николай Бодуров даде интервю за livesport.bg по време на вчера??ната контрола с Царско село. Опитният защитник говори за загубата от Лудогорец, предстоящия двубой с Ботев, причините да не е получил повиквателна в националния отбор и доста други теми.

Ники, защо се получи така, че в контролите печелехте наред, а в официалните мачове не се получава?
- По-спокойно играехме в контролите, а сега като че ли напрежението ни дойде в повече. Тук отборите се затварят срещу нас. Явно срещу сгъстена защита ни е трудно.
Значи има напрежение в ЦСКА?
- ??ма, бори?? се за високи цели, а като не си победил в първите два мача, няма как да не си напрегнат.
Защо загубихте от Лудогорец?
- С оглед на показаното и двата отбора нямаха много положения, но ние стояхме малко по-добре от тях. Срещу Лудогорец трябва да играем както срещу всеки друг, но вече в главите се появява нещо... Нужно е да вярва?? в себе си. Аз съм уверен в своите възможности. Всеки трябва да си вярва и ще се получат нещата. Това важи и за ЦСКА, и за националния отбор.
Предстои ви гостуване на Ботев, който играе добре, направи летящ старт, представя??е се на ниво в евротурнирите... Доколко ангажиментът на съперника в Лига Европа ще окаже влияние?
- Не ме интересуват другите отбори, но им пожелавам успех срещу Маритимо, защото съм българин. Нека и Лудогорец побеждават, да вдигат коефициента на България. Пожелавам на Ботев да победи Маритимо, но ние да ги победим в първенството.
Повлия ли ви изваждането от Лига Европа?
- Да, защото подготовката ни така бе??е проведена, че да играем в Лига Европа. В Австрия има??е малко физически натоварвания и бяхме готови за мачове. Но като ни извадиха, ни се нару??и малко подготовката. Нещата ще си дойдат на мястото, защото тренираме качествено.
Гри??а Ганчев изгледа контролата с Царско село и вас, играчите, ви вика??е един по един...
- Мен не ме е викал.
Да не сте скарани?
- Не, няма нищо. Ако има, той и по телефона може да се обади.
??ма??е вариант да подпи??е?? с друг клуб, защо не се получи?
- ??мах и

от Кипър оферта, и
от Русия имах

предложения и ги показах на ЦСКА, но семейството натежа да остана в България.
По-улегнал ли си вече?
- О да, доста по-улегнал съм. Все пак навър??их 31, имам дете, това е смисълът на живота за мен - детето. Мисленето не ми е както преди. Макар че все още се нервирам за разни глупости, главата някой път не ме слу??а...
Как прие загубата от Лудогорец?
- Тежко. Добре, че е семейството и детето да се успокоя. Като не бием, всичко ми е криво, не ми се говори. Аз съм зодия Близнаци, като паднем, се обажда ло??ият близнак, като бием - всичко е наред, забавлявам другите...
Значи няма вече и пиене?
- Не мога да пия вече. Едно време с какви футболисти съм се събирал... Като излизаха да пият - пиеха. Като излизаха да играят - играеха. Сега вече не е същото. А и децата са по-лигави и по-изнежени. Преди по цял ден бяхме на улицата или учехме. Сега не е така. ??мам чувството, че някои от младите, ако можеха, щяха да тренират и да си гледат телефоните едновременно. ??дват, тренират, ама се разсейват. Мислите са им другаде.
Докъде може да стигне ЦСКА? Венци Стефанов каза, че няма да сте кой знае какъв конкурент и Лудогорец отново ще е ??ампион?
- Отписват ни, ама пилците се броят напролет. ?? за Левски разправяха, че няма да ги изпреварим, а аз още след загубата от тях (1:2) казах, че ще им направим и разлика. Не сме Марулево, а ЦСКА и сме способни на всичко. Малко увереност ни трябва, за да тръгнем и да видим какво ще говорят после..
??зненадан ли си, че Левски отпадна от Хайдук?
- Не е учудващо, те доведоха много нови футболисти. Хайдук бяха по-добри и в двата мача. На Левски не им стига??е увереност.
Какъв е проблемът пред ЦСКА? Може би това, че създавате положения, а не можете да вкарате...
- През пролетта тъкмо влязохме във форма, а сега пак да трябва да се върнем в познатото русло. Проблемът е с увереността. Като изпусне?? едно-две положения, това ти влияе. Аз не мога да повярвам Лудогорец какви голове ни вкарва - без положение. Но и ние сме си виновни, защото като създаваме, трябва да реализираме. Като си повярваме и натрупаме самочувствие, ще се справяме.
??мате ли вече по-добро разбирателство и повече самочувствие в защита?
- Да, добре се разбираме. Аз и на тренировките постоянно им повтарям на другите - предпочитам да играем с пасове, а не да изритваме топката напред. Да напредне??, да излъже??, да има?? самочувствие с топката... Някой път се налага да играе?? с нея. Защитниците и вратарите са много неблагодарни постове - една гре??ка и си дотам. Ето, Китанов пази много добре срещу Лудогорец, но направи една гре??ка и всички него плюят. За да се стигне до негова гре??ка, преди това е сбъркано някъде другаде. А и ние, защитниците, дори след като изпусна Китанов топката, може??е да попречим по-добре.
Сега покрай нас минава Каранга, разбирате ли се добре с него? Майтапчия ли е?
- Майтапчия е, макар че малко трудно си говорим с него, защото не разбира много английски.

С ръце си
комуникираме

Като хората в джунглата (смее се).
??ли като Ники Митов с пръстите...
- Гледах клипчета, да - и ние така си говорим. С пръстите си махаме, показваме... Не, сериозно - лека-полека влизат момчетата в отбора.
За националния отбор очаква?? ли да бъде?? повикан?
- Винаги ще играя, повикат ли ме, ще отида. Все пак имам 40-50 мача и е нормално да очаквам повиквателна. Преди??ния път се чувствах много добре, но не ме повикаха за Беларус (1:2). Това си е треньорско ре??ение.
Как си го обяснява???
- Към треньорите трябва да се обърнете.
Но защитата на ЦСКА бе??е в много добро състояние точно преди мача с Беларус, а и Хубчев ходе??е на всеки ва?? двубой...
- Ходил е, ама явно е гледал други неща. Те там си имат техните разбирания за футбола.
Къде вижда?? ЦСКА в края на сезона?
- Първи. Това ми е желанието и до последно ще се борим за това място. Там му е мястото на ЦСКА, всичко друго е незадоволително.
Надява?? ли се скоро да се върне?? в националния отбор?
- Ако преценят хората, които ре??ават - ще се завърна.
??ма ли болка, че не си в националния отбор? Сяка?? не всичко там се ре??ава на база възможностите на играчите, но върви го доказвай...
- (Смее се.) Нека да го кажа така - стават странни неща в националния отбор. То не е отсега, от години е така. Чудил съм се как може да става едно, а друго - не. За мен някои неща не са правилни, но не е моя работа да ги коментирам