Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Велизар Димитров:   Следващите години  ЦСКА ще е шампион

Велизар Димитров: Следващите години ЦСКА ще е шампион

07-04-2017 Тема спорт

Главният скаут на армейците Велизар Димитров говори пред клубния сайт на ЦСКА. Той коментира изминалия двубой с Лудогорец, перспективите пред отбора и постоянните атаки срещу клуба. Разговорът с него бе проведен във ВИП ложата на стадиона.

Г-н Димитров, отминаха емоциите след мача с Лудогорец. Каква е вашата гледна точка за двубоя?
- За съжаление, все още в мен не са отминали емоциите от срещата. Въпреки че оттогава минаха вече три-четири дни. Ясно е, че загубихме по един незаслужен начин. Двубой, решен с различни компоненти от футболните. Така че няма как толкова бързо да го преживеем. Още повече че беше един хубав празник и имаше толкова много хора по трибуните. Много ми се искаше да спечелим. Мачът не беше от кой знае какво значение за класирането. Не трябваше да гоним задължителни точки, но заради самочувствието на отбора и феновете трябваше да се поздравим с успеха. За съжаление, не ни разрешиха.

Обвиниха клуба в пристрастие, но вчера (б.а. – в сряда) Съдийската комисия сама си призна, че реферът е повлиял на мача?!
- Разбира се, че при нас има много пристрастни хора. Но аз винаги гледам да разсъждавам трезво и когато загубим, първо гледам грешките, които сме допуснали. За този мач обаче няма по какъв начин да защитя съдийската бригада и част от журналистите, които ни обвиниха в пристрастност, тъй като всичко лъсна много скоро. Видя се реакцията и на Съдийската комисия. Така че няма нужда да коментираме повече това.

Малко е цинична тази реакция на Съдийската комисия. Обвиняват клуба, че се опитва да влияе на съдиите чрез медиите. При положение че си признават, че съдията повлиява на резултата в мача?!
- Значи ние така им влияем, че да губим… Това са смешни и абсурдни твърдения. Видяхме, че за 90 минути нито едно спорно положение не се отсъди в наша полза. Не е нужно да продължават да нахалстват и да бъдат цинични.
В последната седмица се засилиха много атаките към ЦСКА. Защо всичко се случва точно сега?
- Това е така, защото клубът започва да се съживява, да набира скорост. Все по-силни ставаме и това се вижда след всеки един мач. Това, че резултатите за момента закъсняват, по никакъв начин не ме притеснява, тъй като насоката ни е правилна. И аз лично съм убеден, че имаме отбор, който да спори с може би най-добрия тим в групата и дори да го надиграем категорично. Иначе на „Армията” винаги е имало скандали. Когато сме силни, има провокации по всякакъв начин. Имаше писма, напрежение за търга около емблемата… Идват разни хора да подават някакви документи... Би трябвало вече да сме свикнали или г-н Ганчев тепърва ще свикне с това. Аз откакто съм на „Армията”, от 15-16 години съм свикнал.
Убеден сте, че ЦСКА е на правилния път?
- Да, твърдо съм убеден. Виждам какво се случва и с какво разполагаме. Момчетата имат качества и това не е пълният им потенциал, той тепърва ще се разгръща. Ще подсилваме отбора, доколкото е възможно. Просто феновете трябва да имат малко търпение, което не е присъщо за клуб като ЦСКА. Но нещата са такива, че трябва да почакат още малко. Аз съм убеден, че следващите години ще бъдем шампиони.
Коментарът ви за публиката на ЦСКА по време на мача с Лудогорец?
- Публиката в този мач беше феноменална. Тя е показала хиляди пъти какво може да прави. Може и мъртвец от гроба да вдигне. Един голям поклон към нашите фенове.