Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Георги ??лиев-Майкъла:   На някои играчи им липсва ??ампионски манталитет

Георги ??лиев-Майкъла: На някои играчи им липсва ??ампионски манталитет

29-07-2017 Тема спорт

Бив??ият футболист и директор на ЦСКА Георги ??лиев-Майкъла сподели пред „Тема Спорт” своето мнение за слабия старт на сезона.

Г-н ??лиев, ЦСКА допусна две гре??ни стъпки още в началото на първенството. На какво се дължат слабите резултати в първите два кръга?
- С тази игра ЦСКА ще се бори за второто място за втори пореден сезон. Който играе добре в подготовката, не се представя на ниво в първенството - това е старо правило. ??ма играчи с качества, долу-горе отборът стои добре, направиха се и интересни трансфери. Но ЦСКА пак влиза със закъснение в сезона. Както и преди година, отново набързо си компрометира ??ансовете за нещо по-сериозно. Аз съм сигурен, че отборът до два-три кръга ще започне да си показва своята игра, но тогава вече ще е късно. Като цяло ми се струва, че липсва живец сред играчите. Според мен това се дължи на изваждането от Лига Европа, което удари тежко по футболистите. Съвсем отделен е въпросът, че ти трябва да има?? и манталитет, за да се бори?? за първото място. Да знае?? къде се намира?? и коя фланелка носи??. Някои футболисти в ЦСКА трябва много да се замислят как играят предвид фантастичната публика и отличните условия в клуба.
Виждате ли ??ампионски манталитет в отбора?
- На някои от играчите определено им липсва ??ампионски манталитет. Само част от футболистите го имат. Струва ми се, че сега отборът е с нагласата: „Ние добре ще се борим за титла, но ако станем ??ампиони и не играем в евротурнирите, какъв е смисълът”. Надявам се, че този въпрос - с евроучастието, ще бъде ре??ен в полза на ЦСКА и догодина отборът ще се завърне на международната сцена. В противен случай ще е много жалко. ?? ако ограничението за Европа остане, може би не е и необходимо да се хвърлят големи средства за гонене на титла. Само ще отидат едни пари на вятъра, а могат да се пренасочат по друго перо. Дали ще е база, ??кола, хората със средствата си преценяват. Но в тази ситуация не е необходимо да дава?? твърде много за представителния отбор. В крайна сметка Гри??а Ганчев не си хвърля парите за
мачове с Верея и Вито??а. Амбициите му са много по-големи и далеч не се простират само в България. Наясно съм, че иска доста повече от това в момента.
Какво е мнението ви за представянето на ЦСКА срещу Лудогорец преди седмица?
- Този отбор, който гостува на „Армията” в събота, трябва да го размаже??. А то какво се получи – ЦСКА се опитва??е повече да му пречи, отколкото да гради. Не може да създаде?? едно голова ситуация за цял мач. Губи?? от втория отбор на Лудогорец... Какво да говорим при това положение? Просто Лудогорец е с една крачка пред останалите. Само ЦСКА може да го спре, но не и с тази игра. Преди година казах, че Лудогорец ще стане с 15 точки преднина ??ампион и в общи линии познах. Сега казвам, че разликата ще е по-малка - 10 точки. Но за съжаление пак е ясно отсега какво ще стане.
Какво не ви хареса в играта на ЦСКА?
- Дайте да ги оставим тези анализи на спортно-техническия щаб. Според мен нещата се дължат повече на манталитета. ??грачите имат качества, но трябва да променят цялостното си отно??ение. Надявам се в най-скоро време отборът да потръгне. Според мен ще влезе във форма до няколко кръга и ще покаже друг футбол. Но тогава може да е късно. Вече ще се е отворила точкова разлика с Лудогорец. Дано да гре??а, но не виждам как ЦСКА може да стане ??ампион през този сезон. Много ми се иска, там му е мястото на клуба, но това в момента е само мечта.
Смятате ли, че в ЦСКА сложиха каруцата пред коня с постоянните приказки за титла?
- Напълно. Като чуе?? някой да коментира, че ЦСКА ще е ??ампион, значи не е готов за това. То ти е вътре в сърцето. Навремето не сме го коментирали изобщо. А сега всички в ЦСКА започнаха да приказват, че ще се борят за титла - треньори, играчи, директори, всички. То е ясно, че трябва да си ??ампион. Самият факт, че си в ЦСКА, те задължава. Но да го повтаря?? непрестанно... Пак казвам - футболистите трябва много да се замислят къде се намират. Не може при тези суперусловия, които са ти осигурени, да не постига?? очакваните резултати. Заплатите се плащат редовно, има?? хубава база, в Панчарево ще става все по-добре. Треньорът като за България ти е прекрасен. Вър??и си работата, каквото се иска от него, го спазва. Ще се плати сега и за емблемата, стига сме приказвали за тези 8 милиона лева. Щом Ганчев е казал - ще си изпълни, каквото трябва. ?? базите ще си вземем, въпрос на време е. Организационно всичко е перфектно. Но на терена нещата не се получават.
Появи се информация, че има запитвания за Чорбаджийски и Недялков, за Десподов често се говори за интерес от чужбина... Готов ли е някой от тези играчи за следващата стъпка?
- На този етап тримата са футболисти на ЦСКА и трябва да мислят за ЦСКА. Като има добра оферта, тогава ще се продава. Клубът винаги е изнасял най-добрата и най-скъпа стока от България. А и Гри??а Ганчев умее да продава. Няма да се стигне до ситуацията в Лудогорец. Там поставяме цени 10 милиона, 15 милиона и накрая виждаме какво се случва...
Какви са очакванията ви за мача с Ботев?
- Ботев ги бием. ?? да не бяха изморени от евротурнирите, пак щяхме да ги победим. С този мач ЦСКА трябва да се върне на възходящия път, по който върве??е през пролетта.