Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Гонзо: Очаквахме повече от зимните попълнения

Гонзо: Очаквахме повече от зимните попълнения

09-07-2020 Тема спорт

Проблемът на Левски е, че качествата на футболистите не отговарят на заплатите им

Спортният директор на Локо Пд Георги Иванов-Гонзо също бе в "Пресклуб България" с Христо Крушарски вчера. Той потвърди новината от вчерашния брой на "Тема Спорт", че клубът е преподписал с Милош Петрович и Йосип Томашевич.


ЗА ЦЕЛИТЕ НА ЛОКО ПД

От една година отборът се развива във възходяща линия. Собственикът свърши добра работа, създал е условията, а играчите дават всичко от себе си. Няма да се откажем от битка за титлата, но Лудогорец има най-добрите футболисти и отбор. Целите за следващия сезон са да направим добър състав и хората да се радват и да идват на стадиона. Когато един отбор играе добре, резултатите неминуемо идват. След загубата от Берое ще е по-трудно да влезем в тройката, макар че все още имаме теоретични шансове.

ЗА ЦСКА

Не смятам, че ЦСКА ни е по-големият дразнител от Левски, вече ги бихме този сезон. Но пък това е мач, който кара публиката и играчите да дават всичко от себе си. Футболистите малко повече се отпуснаха тази седмица, но се надявам да са мотивирани и да покажат добра продукция. Не сме отписали последните два мача и търсим задължителна победа.

ЗА СЕЛЕКЦИЯТА

Има играчи, които първо трябва да освободим. Нормално е да вдигнем конкуренцията. Някои футболисти не се представиха на нивото, на което очаквахме. Нуждаем се от нападател, а на другите позиции ще преценяваме, зависи и дали продадем някого. Нека да свърши първенството и вече официално ще можем да влезем в преговори с набелязаните футболисти. 15-17 човека са достатъчно да изкараш сезона, ако си в цикъл събота-събота. При пандемията, късата подготовка и големия брой мачове обаче ще ни трябват ротации. Нужно е да намерим играчи, с които да подсилим втория ешелон в състава си. Защото, ако използваме едни и същи футболисти, те не могат да държат дълго еднакво ниво. Важно е да имаме балансиран отбор. Примерно 16 основни играчи, а останалите до 22 да са по-млади юноши, които да се адаптират към мъжкия футбол и постепенно да можем да разчитаме на тях. Това ни е планът. Надявам се, че ще можем да издържим. Но мачовете за купата и първенството ни дойдоха в повече, натрупа се умора и срещу Берое след почивката се видя.
През зимата напуснаха играчи, които даваха класа на Локомотив (б.р. - Ожболт, Езе, Георги Илиев) и трудно се намират такива. Тези, които привлякохме, дадоха всичко от себе си, но очаквахме повече от тях. Надяваме се, че тези, които ще вземем сега, ще вдигнат нивото на отбора. Не сме имали интерес към играч на Берое. Водим преговори с някои българи, но не сме подписали договор.

ЗА ЛЕВСКИ

Проблемът в Левски не са високите заплати, а това, че играчите нямат необходимите качества, които да отговарят на заплатите. Ако сега са им нужни 5 милиона, а някои играчи взимат по 30 000 евро заплата, значи тези играчи трябва да струват минимум 2 милиона. Щом дават такива големи заплати, значи тези футболисти трябва да ги осребриш и да са над нивото в България.