Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Дора Милева: Имах обаждания от наддавачи

Дора Милева: Имах обаждания от наддавачи

01-04-2017 Виктор ГЕЦОВ

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева даде интервю за „Тема Спорт”, в което говори за събитията от четвъртък по обед на „Армията”. Тя не успя да обясни как така Никола Газдов твърди, че търгът е прекратен, преди самата тя да го е взела като решение.

Г-жо Милева, какво се случи след търга в четвъртък?
- Жива и здрава съм, всичко е наред.
Заявихте веднага след събитията, че ще подадете оставка. Направихте ли го вече?
- Нямах такава възможност. Ще я напиша, ще я подам, спокойно. Каквото съм казала - не се отмятам от думите си. Една молба за освобождаване обаче не означава моменталното ми освобождаване. Това означава свикване на събрание на кредиторите и дотогава аз ще бъда синдик. Докато не се назначи нов, аз заемам позицията.
Тоест да разбираме, че вторият търг ще се проточи доста във времето?
- Не знам колко ще се проточи, не зависи от мен. Ако съдията ме задължи да продължавам с търговете, ще го направя. Но категорично съм решила, че се отказвам от длъжността синдик на ПФК ЦСКА АД.
Какви са причините за вашето решение?
- Имаше натиск, закани, клетви... Не от Гриша Ганчев, Милко Георгиев или други лица в ЦСКА, а от страна на фенове.
Милко Георгиев заяви, че сте водили разговори по време на търга и че сте получавали нареждания по телефона. Така ли е?
- Не съм получавала нареждания. Получих обаждания от кредитори... имам предвид от наддавачи. А също и от полицията. Човек от СДВР ми каза: „Пред нас има деца. Ако кажете, ще минем и през децата, но ще се лее кръв”. Аз ги питах как така ще минават през децата. Казах им - стоите пред тях и чакате. Ако ви пуснат - пуснат ви. Ако не ви пуснат - майната му на търга. Как ще посягат на деца, нали ще стане страшно! Обстановката на стадиона беше ненормална.
Казахте, че сте се чували и с наддавачи...
- Да, те ми се обаждаха, те ми го имат номера, обявен е в поканата за търга.
Други наддавачи освен Никола Газдов имаше ли на „Армията”?
- Единият задатък беше за елиминиране още от самото начало, той беше недействителен. Не мога да ви кажа колко наддавачи имаше на стадиона -

знам за Газдов
и за още един

Третият не ми се е обаждал, може би е бил с тях.
Как си обяснявате факта, че Никола Газдов каза, че търгът е прекратен, още преди самата вие да го бяхте обявили?
- Не, прекратен е след това, след като мина 14:00 часа. Отворихме офертата... Имам предвид внесоха оферта, но аз не я отворих, защото наддавачът, поне единият, не бе допуснат. Те ми го посочиха, аз не го познавам. Посочиха ми кой е Газдов. Другите не знам дали бяха с него, имаше и други цивилни около него, но не ги познавам тях лично. Как да открия търг, при положение че вън има поне двама, а за още двама не знаех дали ще участват, тъй като не ми се обадиха. Да им викам през прозореца ли?
Милко Георгиев посочи, че в 13:20 часа вие сте казали: „Ако никой не се яви, аз ще отворя офертата и ще спазя буквата на закона”...
- Не съм казала, не съм правила такива планове. Аз изчаках до 14:00 часа да видя кой е допуснат и кой не е. Защото стана ясно, че има опити да не се допуснат наддавачи до участие на търга. Аз също звънях на полицията, звънях на 112. Те ми казаха, че нямат правомощия, и се обадих да им дадат правомощия. И като получиха, тогава тръгнаха да осигуряват достъп до сградата, но стигнаха децата и дотам. Пред децата ми се обадиха и казаха, че са пред тях и питаха какво да направят. Струва ли си за един търг да се лее кръв по стадиона?
Не ви ли учудва все пак, че Никола Газдов съобщи около 14:05 часа нещо, което вие обявихте след 14:40?
- Протоколът е написан и подписан и се вижда в колко часа е внесена офертата, в колко часа е започнал търгът и в колко е прекратен. Всички са се подписали, нямаме различия.
Да, но Газдов не е видял протокола...
- Как да го види, като го нямаше?
Точно това имам предвид - как така обявява, че търгът е прекратен, без да е видял протокола?
- Ами... Не, не. Че ще се прекрати търгът ли имате предвид?
Да.
- Не знам. Просто... Търгът се прекрати, не знам кой го съобщи. Не знам кой му е съобщил на Газдов. Имаше доста хора в залата. Не знам кой на кого и какво е съобщавал. Телефони не съм вдигала, след като беше внесена офертата. Телефони не съм вдигала на никого.
А в колко часа беше внесена офертата?
- О, в протокола е записано, не помня.
Добре, как така не сте вдигали на никого, след като самата вие казахте, че сте се чували с наддавачи и полиция между 13:00 и 14:00 часа? Това е след внасянето на офертата...
- Да, да, между 13:00 и 14:00 часа ми звъняха и полицията, и наддавачите, аз звънях и на съдията. Но никой не ми е давал указания и така нататък. Милко

Георгиев не ми е
слушал разговора

за да твърди, че някой ми е давал указания. Може да се направи разпечатка кой откъде и кога ми е звънял. Това е лесно доказуемо. В понеделник ще се уточнят нещата, защото вече има някакво следствие и трябва да дадем показания с адвокат Лазарова, моя помощник, в съда. Не знам дали е прокурорска проверка или нещо друго, но нас ни призоваха в понеделник да се явим в СДВР и да дадем показания.
Какво е било написано в петата оферта за активите, която е недействителната? В социалните мрежи се пише, че е гласяла: „Домус-ага, враг на ЦСКА”. Така ли е?
- Да, точно така. Има го изписано - основание за участие в търга: „Домус-ага, враг на ЦСКА”. Точно това пише. А задатъкът беше 1,65 лева. Щеше да бъде елиминирана със сигурност тази оферта.
Какво ще се случи с офертата от Гриша Ганчев и запознахте ли се с нейния размер?
- Тя ще бъде предадена, както е запечатана, в съда. Не я знам каква е.
А кога обмисляте да подадете оставка?
- В понеделник обмислям да я внеса в съда. Дори да не бях привикана от полицията, пак тогава щях да я внеса. Просто ми писна, защото в прав текст ми казаха, че където и да обявя търг, дори и на луната, те ще бъдат там и ще ми пречат. Щом аз съм проблемът, аз съм и решението. Е, окей - подавам си оставката.