Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Д-р Симеон Симеонов: Базата на Дунав ще е  готова през септември

Д-р Симеон Симеонов: Базата на Дунав ще е готова през септември

27-07-2017 Виктор ГЕЦОВ

Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов говори пред „Тема Спорт” във връзка с двубоя с Берое в Русе (1:1), предстоящата среща с Черно море, както и дейностите по клубната база.

Г-н Симеонов, какви са очакванията ви за двубоя с Черно море след не особено доброто представяне срещу Берое?
- Няма да го кажа за първи път - на??ият отбор играе според възможностите си. Нито съм ги подценявал, нито надценявал. Представянето с Берое, на фона на това как се разви мачът, е добро. Да бъда честен - разочарован съм от резултата, защото очаквах победа. Допуснахме нелеп гол, след което съперникът има??е добри ситуации, така че и равенството е добър резултат. До 0:0 ние създавахме основно положения, но след това Берое има??е повече ??ансове. Що се отнася до Черно море - стартира най-добре първенството. Ще говоря с кли??ета, но мачът ще е тежък за на??ия отбор. Аз лично обаче съм оптимист.
Какво ви дава основания за това? Може би доброто представяне на Дунав като гост?
- Не само заради това. Първо - мач с мач не си приличат. Ако тръгне срещата в добра посока, ще си заминем с желания резултат от Варна.
Как се развиват организационно нещата в клуба? В момента работите по клубната ви база на стадион „Дунав”, на какъв етап са те?
- Сравнително добре вървят нещата с базата. Осветлението там вече работи. Но има доста дъждове, които ни възпрепятстват работата, бави ни. Теренът просто не е годен за ремонтни дейности. Сега отново вали проливен дъжд, което още поне два дни ще ни попречи да се задействаме по него. Така или иначе ще си направим нещата. Може би няма да е както планирахме, но ще разполагаме с много добра база. Част от ремонтите са готови, сред които са съблекалнята и фитнес центърът.
Кога очаквате да приключи всичко?
- По принцип трябва??е да сме готови през август. Но метеорологичните условия не са на на??а страна в момента и е по-добре да не поставям напразно срокове. Надявам се през септември да започнем да поставяме тревата. Ако го направим в жегите на август, рискуваме. Но вече през септември би трябвало да положим покритието, изкуствените терени също ще бъдат направени. Ще имаме и едно много интересно съоръжение за физическа подготовка,

което го видяхме на
базата на Барселона

В крайна сметка се надявам през септември да сме готови с всички дейности.
Финансово подсигурени ли са нещата?
- За базата - да.
А за клуба?
- Не мога да го кажа със сигурност. Започваме сезона от доста по-добра позиция спрямо миналата година. ??маме няколко основни спонсора, които са коректни към клуба. ??маме приход от публиката, всичко изглежда по-оптимистично. Но, разбира се, това зависи от представянето на отбора. Ако не играе както трябва, всичко ще бъде напразно. За справка - другите стадиони (смее се). На мача с Берое нямахме очакваната посещаемост. Надявах се на повече хора, а реално... Четох за 4000-5000 зрители, но според мен бяха дори по-малко. За сметка на това към сезонните карти на клуба има сериозен интерес. Първата серия отпечатани пропуски бе изчерпана и утре (б.а. - днес) пускаме в продажба втората.
Каква е бройката на продадените дотук?
- Над 500 при всички положения, даже допускам, че доближават 600.
Бяхте в ложата на Лудогорец при двубоя с Жалгирис (4:1) в Шампионската лига. При един от головете изразихте бурна радост, което провокира негативна реакция сред фенове на Дунав. Как си я обяснявате?
- Останах изненадан, че след мача трябва??е да отговарям на въпрос защо съм се радвал на гол на Лудогорец. Първо - аз съм българин. Второ - Лудогорец е моделът в България, който трябва да бъде следван по отно??ение на базите. Подчертавам, че нямам предвид политиката на представителния отбор. ?? трето - като собственик на клуб съм безкрайно благодарен на парите, които ще влязат в касата заради представянето на Лудогорец в евротурнирите миналата година. ?? този сезон пожелавам на отбора да се представи още по-добре. За да може субсидията, която получават на??ите клубове от УЕФА, да е още по-голяма. Това са три основателни причини да се радвам на всеки гол на Лудогорец в евротурнирите. Приемам критики, ако на мач Дунав - Лудогорец се радвам на гол на Лудогорец. Тогава ще е нелепо. Но на международната сцена е друго. Окей, може би съм бил по-емоционален в срещата с Жалгирис, но така ми е до??ло отвътре. Не виждам защо трябва да се оправдавам за нещо, което е съвсем нормално.