Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Емил Димитров:  Подигравката с ЦСКА не може да продължава

Емил Димитров: Подигравката с ЦСКА не може да продължава

09-10-2017 Тема спорт

Емил Димитров е сред популярните привърженици на ЦСКА, а и той е човекът, който имаше една от основните роли при преструктурирането на клуба през лятото на 2016 г. Той често е гледал двубои на армейците в компанията на финансовия благодетел на клуба Гриша Ганчев. Димитров говори пред „Тема Спорт” по повод представянето на червените в първенството, но засегна и редицата съдийски грешки в техен ущърб. В свой стил Димитров изказа в прав текст мнението си за реферите, говори и за влиянието върху тях.

Г-н Димитров, какви са впечатленията ви от представянето на ЦСКА в първенството?
- В последните два месеца съм по морето и затова не съм идвал на мачовете, но, разбира се, следя внимателно как се представя ЦСКА. Отборът ми харесва като начин на игра, като колектив и като единици. От миналата година още казвам, че беше нужно време за сработване и това сработване вече е налице. Поредицата от победи е доказателство за това. Но в последния кръг във Велико Търново трите точки бяха безпредметно загубени. После ще плачем за тях. ЦСКА не бива да губи актив от такива мачове, защото в един момент издънките могат сериозно да натежат. ЦСКА, ако иска да е шампион, трябва да си бие Левски и Лудогорец. Иначе ще е много, много трудно. Всеки отбор ще губи точки, но ти си задължен да имаш предимство в преките двубои, които почти винаги са от ключово значение в спора за титлата.
Кои от футболистите ви правят най-силно впечатление? Каранга прави фурор през настоящия сезон...
- Каранга е футболист от доста сериозно ниво. Смятам, че той е над нивото на Балканите. Един от най-добрите играчи в нашия регион. Хубавото е, че освен че дава ефикасност на отбора, той ще струва и доста добри пари в един момент. Неизбежно ще се стигне дотам, но пък трансферът му ще помогне за издръжката на клуба. Явно скаутското звено работи добре. За разлика от онези години, в които се взимаха на килограм разни незнайни футболисти, в момента в селекцията почти няма грешки. Действа се прецизно, играчите се следят дълго време и добрият подбор си личи по резултатите. ЦСКА вече се превръща в машина за успехи.
А смятате ли, че на клуба се пречи умишлено, за да е на върха? ЦСКА безусловно беше порязан от съдиите в редица мачове през този сезон...
– Отдавна съм казал, че сред съдиите има двама-трима углавни престъпници, които нямат място на терена. Но това си е работа на футболния съюз - да се оправя. Подигравката с ЦСКА обаче не може да продължава. Все ще избие нанякъде в крайна сметка. Търпи се, търпи се, но идва един момент, в който чашата прелива… Ръководството на клуба явно има много здрави нерви.
Какво е мнението ви за работата на шефа на съдиите, предвид че не само ЦСКА, но и редица други отбори проплакаха от реферите през сезона?
- За тази работа си има точна дума и тя е „клоака”.
Какво визирате под „клоака”?
- Цялата тази Съдийска комисия... Нещата са ясни, че има външно влияние. Това опорочава футбола ни. Но цялата тази история няма как да издържи, ще избие нанякъде в даден момент.
Феновете на ЦСКА и още няколко клуба изразиха недвусмислено мнението си за президента на БФС с плакати „Боби, вън!”. Очаквате ли нещо да се промени след конгреса?
- По-добре да го оставя без коментар. Не искам да казвам нищо в този момент.
А може ли да се пребори ЦСКА с външното влияние, за което споменахте?
- ЦСКА е удрян много пъти през годините и винаги излиза по-силен от битките. Лошите удари винаги са мобилизирали ЦСКА и вместо да уязвят клуба са имали обратен ефект.