Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Занев: Най-лесната част мина

Занев: Най-лесната част мина

18-01-2020 Тема спорт

Да бягаш, да свиваш ушите и да стискаш зъби не е проблем, тежкото идва с мачовете

Капитанът на ЦСКА Петър Занев говори за първия лагер в Турция и целите пред отбора напролет. Опитният бранител коментира и тактическите промени при треньора Милош Крушчич. В познатия си по-разчупен стил Занев заяви, че всъщност най-лесната част от подготовката е преминала, а сега тепърва започва по-трудното. Както в свое интервю в края на миналата година, така и сега бранителят изрази увереност, че пролетта ще е много по-добра за ЦСКА.

Най-трудната част от подготовката премина ли за ЦСКА и колко по-трудно предстои да става оттук насетне?
- Хубав въпрос, но аз не мисля, че физическата подготовка е най-трудната част. Само си говорим с някакви шаблони и клишета всеки път. Реално това е най-лесната част. Да бягаш, да свиваш ушите и да стискаш зъби е най-лесно. Тепърва предстои първата част. Контролите, а след това и първенството. Нужно е да се подготвим по най-добрия начин. Хубавото за нашия отбор е, че се запази. Познаваме се, шест месеца вече играем заедно. Треньорът знае силните и слабите ни страни, знае къде трябва да добавяме още компоненти. Надявам се през пролетта да изглеждаме по много по-добър начин, отколкото през есента.
Хората казват, че трябва да си щастлив, за да си вършиш работата добре. На теб лично харесва ли ти твоята работа, както и тази в ЦСКА генерално?
- Вижте, отборът в последните два месеца заигра наистина добре. Можем и по-добре. Има големи очаквания към нас. Крайно незадоволително е мястото, което заемаме в класирането. Но това е моментно. Сигурен съм, че ще направим доста силна пролет.
На кацане в Турция ти каза, че сте свежички. След първия лагер едва ли сте много свежички, но какво трябва да надградите още, за да стигнете, където искате?
- Трябва да играем по-офанзивно, Разбира се, не бива да допускаме лесни голове, каквито инкасирахме през първата част от сезона. Всички фенове и ние футболистите искаме да виждаме отбора да играе агресивно и атакуващо.
Каква е оптималната ви цел сега?
- Ние сме в такова незадоволително положение, че всеки мач е като финал за нас. Ще се готвим от двубой за двубой, нямаме избор.
Провеждате първа подготовката с Милош Крушчич като старши треньор. Внесе ли той нещо ново, по-различно от предишните наставници?
- Човекът има съвременни разбирания за футбола. Работихме както по физическата подготовка, така и доста тактически. Надявам се това да даде резултат през пролетта.
Видя ли се поне част от тактическата работа в първата контрола през сезона - при 4:0 над Каспий?
- Разбира се. Имаме комбинации, които отработваме. Имаме стремеж и да играем на по-голяма скорост.