Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Кирил Домусчиев:  Това бе втората ни най-важна стъпка

Кирил Домусчиев: Това бе втората ни най-важна стъпка

07-04-2017 Тема спорт

Не ме занимавайте с интриги и разни кредитни милионери, отсече босът

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев присъства на откриването на разширението на базата на Лудогорец. Той обяви, че инвестициите в нея няма да спрат и предстои изграждането и на хотел-общежитие.

Г-н Домусчиев, каква стъпка от развитието на проекта „Лудогорец“ е откриването на базата?
- Мисля, че това бе от съществено значение да се направи. Ние го знаехме от самото начало. Тъй като три-четирите игрища, които направихме, имахме и през годините, бяха крайно недостатъчни за подготовка на всичките ни гарнитури и за мъжкия, и Б отбора. Затова бе много важно да се реализира това съоръжение. И предвид на амбицията ни да имаме и модерен медицински център, зони за възстановяване и т.н... Специално тренировъчният комплекс бе втората много важна стъпка след изграждането на първата част. Това, което остана, също считаме, че е много важно. Ние ще започнем да строим в зоната до базата, до първия тренировъчен комплекс, ще направим голям хотел-общежитие, с който да можем да осигурим подобаващи условия за спане на нашите играчи. И също така за хранене и за възстановяване през следобедите, а и за лагери преди мачовете.
Кога смятате, че ще могат да се берат плодовете от базата, кога юношите ще са готови за мъжкия футбол?
- Вижте, не мога да преценя. Този въпрос по-скоро трябва да го зададете към Яков Папарков (б.р. - шеф на ДЮШ на Лудогорец), към Хосе Портолес (б.р. - главен методист на ДЮШ на Лудогорец). Знаете, че ние вече работим с испански методисти. Трябва да се обърнете и към треньорите в школата, защото вече ние сме им дали хардуера (б.р. - има предвид базата), а от тях е софтуерът и кога това нещо ще може да се случи. Дали сме им възможност да работят при перфектни условия и да доказват, че българският треньор го има, че той е добър. И както каза премиерът Герджиков - трябва да създават и национални състезатели. Така че аз ще се радвам, ако ние имаме новата генерация на Дяков (б.р. - капитанът на Лудогорец и националния отбор Светослав Дяков), новата българска генерация на играч като Марселиньо - от такъв тип, които да са създадени в тази школа. Неслучайно се спряхме и на испански методисти. Но, съгласете се, че това не зависи вече от мен. Каквото е било необходимо, за да положим основите, сме го направили. От тук нататък тези въпроси - към треньорите и ръководителите на базата.
На каква сума излизат инвестициите до момента в тази база?
- Това разширение ни струваше около 15 милиона лева. А предишната база - вече по памет ще го кажа, но и тя надали е излязла по-малко от 10 милиона лева. Така че общо към 25 милиона лева сме налели само в базите до момента. Знаете, че върви и строителството на стадиона. Надявам се до месец юни да пуснем сектор В и поетапно да започнем да изграждаме другите два сектора, включително и този за гости, а не само централната трибуна. Така че в следващите години ще продължаваме да наливаме не малко пари за развитието на футбола.
Похвални са инвестициите в бази и инфраструктура. Но ако се върнем към картинката у нас - скандалите не спират, атаките клуб-клуб също, специално сега по оста ЦСКА - Лудогорец отново имаше много атаки към вас. Как гледате на цялата тази картина?
- Смятам, че простотията в българския футбол е прекалено много и всеки клуб трябва да гледа себе си. Мен тези атаки не ме вълнуват - виждате, че и не отговарям, защото, ако аз участвам някъде или правя нещо, то бързо се разбира и се вижда. Виждате - като казах, че ще направим база, направихме база. Като казах, че ще правим стадион - багерите влязоха и започнаха да бутат старото и да строят новото. Така че не ме занимавайте с интриги, с простотии, с мнения и изказвания на хора, известни със своята неизвестност, на разни хора, които са кредитни милионери или разследвани и така нататък. Просто не ме вкарвайте в такива филми. Не ми е нивото, за да коментирам такива неща.