Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Колев: Неяснотата  в Левски е голяма

Колев: Неяснотата в Левски е голяма

04-02-2020 Тема спорт

Нямам контакт с моите ръководители, заяви изпълнителният директор на сините

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че от клуба са извършили всички належащи плащания на този етап - към НАП по споразумението за разсрочване на дълговете, както и по делото, заведено от мениджърска агенция. Той сподели пред Би Ти Ви, че не е имал контакт с финансовия благодетел на тима Васил Божков и официалния собственик Георги Попов, които бяха арестувани преди дни в Обединените арабски емирства.Г-н Колев, спокоен ли сте?
- Спокоен съм. Работя по организацията, защото имаме мач на 15 февруари. Събирам колегите на оперативка.
А отборът спокоен ли е?
- Доколкото знам, да. Говоря с тях по телефона и мисля, че всичко е наред. Няма сериозни притеснения.
Има ли запор върху вашите сметки?
- Не. В момента си работим нормално.
Казвате истината?
- Не го разбрах този въпрос. Защо да не казвам истината? Това е много лесно проверимо. Всеки, който има нужда от информация за Левски, може да се обърне директно към мен. Аз съм тук, както и колегите.
Левски има милиони фенове и не може всеки да дойде при вас...
- По принцип е така. Когато имам какво да кажа, ще го направя. В момента неяснотата е много голяма, за да се обръщам към хората.
Да, но те искат информация, защото след десет дни е мачът с ЦСКА...
- То и аз искам информация. Само че нямам. За съжаление и няма откъде да дойде.
Има ли някакво плащане, което спешно трябва да се направи в следващите дни?
- Не. Важните плащания ги направихме миналата седмица. В четвъртък и петък платихме на НАП по споразумението за разсрочване на задълженията. Платихме и тази присъда, която имахме от КАС. Друго спешно мисля, че няма. В момента има организационни разходи - наем на стадион "Васил Левски", ток, парно, вода и т.н.
Изненадаха ли ви "Главболгарстрой" с желанието да си получат трите милиона?
- Не. Аз разбрах няколко дни по-рано, защото техен представител се срещна с мен и ми обясни каква е ситуацията. Така че и това нещо беше очаквано.
Направихте добра селекция. Защо не сте в Турция при отбора?
- При тази обстановка около клуба нямаше как да замина за Турция. Имам достатъчно ангажименти тук, които налагат да остана.
Какво чувате от лагера на тима?
- Хората са доволни. При всички положения да спечелиш два мача носи самочувствие.
Колко привърженици ще бъдат успех за клуба на мача на стадион "Васил Левски" срещу ЦСКА?
- Това ми е много трудно да прогнозирам. В края на миналата седмица бяхме продали малко повече от 1000 билета. Предполагам, че с наближаването на двубоя нашите привърженици ще се активизират. 15-20 хил. би била една добра посещаемост.
Ще бъде ли тест за ръководството и дали феновете ще ви подкрепят? Когато разговаряте с привържениците, какви са настроенията в тях? В петък имаше протест пред парламента, но явно не се получи...
- Мачът с ЦСКА според мен ще бъде тест за отбора. За нас чисто организационно, дали ще можем да се справим, защото такъв мач е предизвикателство. От гледна точка на феновете подобен двубой винаги е важен.
Казвате го сякаш правите равносметка. Има ли нужда от това?
- Това дали аз ще продължа да работя или не, е най-маловажното в момента. За Левски има много по-сериозни въпроси, на които трябва да получим отговори. Не си правя равносметка. По-скоро го казвам от гледна точка на това, че кой точно оперативно ръководи клуба, не е толкова важно, а дали има зададена стратегическа цел. Дали има зададена посока и този, който ръководи, има компетенцията да води кораба в тази посока.
Изглеждате спокоен и се опитвам да видя дали наистина сте такъв?
- Съвършено спокоен съм. Нямаме време да изпадаме в тежки безпокойства. Неяснотите са много. Въпросите в близкото и далечното бъдеще, които са свързани с Левски, също са много, но в крайна сметка не са въпроси, на които можем да дадем отговори. Трябва да изчакаме, за да видим какво ще се случи.
Имате ли контакт с вашите ръководители?
- Не, в момента нямам с никого контакт. Говоря си с прокуриста Таня Христова, която заедно с мен ръководи оперативно дейността на клуба.
Вярно ли е, че тези дни трябва да платите 2-3 милиона?
- Аз не съм казал такова нещо. Не знам каква информация е излязла.
На 28 януари сте казали, че до 2-3 февруари трябва да платите два милиона и ако не се дадат...
- Не, не. Аз няколко пъти вече казах не само пред вашите колеги, а и пред привържениците, че в момента бюджетът на Левски е между 1,5 и 2 милиона на месец. Милион и половина е санитарният минимум. Бюджетът зависи от визията. От това, което търсиш, стратегията, целите. Ако имаш възможност да си позволиш тези цели, съответно трябва да си готов и на по-висок бюджет. Когато нямаш такъв, променяш целите. От тази гледна точка ние сме гъвкави. Предполагам, че и хората, които ще управляват Левски, също са такива. Когато финансовите възможности са други, целите ще са различни. Няма да се инвестира толкова в базата, да се плащат толкова високи заплати на администрацията, ДЮШ и първия отбор. Съответно всички тези неща, които в момента можехме да си позволим като ремонти, ще отпаднат. Това е, което съм обяснил. В никакъв случай не е належащо да се плащат два милиона. Просто в някакъв момент трябва да платим заплатите на футболистите, което е най-голямото перо. Надявам се до тогава всичко да е ясно.
Ако имате в касата 10 милиона, то ще сте спокойни в следващите пет месеца?
- Да, така е. Но нямаме толкова.