Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Крушчич: Не бива да отпускаме темпото

Крушчич: Не бива да отпускаме темпото

29-11-2019 Тема спорт

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде интервю за Диема спорт преди двубоя с Лудогорец. Той коментира периода, откакто пое тима, и срещата в неделя.

Г-н Крушчич, какво е самочувствието след 4 поредни победи?
- Чувстваме се отлично. С победите идва и увереността. Това е най-важното във футбола, а в предишните срещи ни липсваше. Играчите нямаха самочувствие и вяра в своите сили.
Доволен ли сте от свършената работа в паузата на първенството?
- Доволен съм от начина, по който играчите изпълняват задълженията си на терена и извън него. Постепенно показваме онази игра, която всички искат да виждат от ЦСКА. Нуждаем се от още време, за да изглежда всичко, както искаме, но трябва и да го подкрепим със съответните резултати. Що се отнася до атмосферата в отбора - тя става все по-добра с оглед резултатите. Ще се постараем да останем на същото ниво и занапред. Задължени сме да продължим със същото темпо.
По-различен ли е отборът, отколкото беше при раздялата с Люпко Петрович след загубата от Берое?
- Неуместно ще е да говоря дали има някаква разлика, защото преди това работих с Люпко Петрович и той беше причината да премина в ЦСКА. Бил съм и по-рано в щаба му. Няма да бъде редно да коментирам. Най-важното беше да върнем самочувствието на играчите, защото те притежават качества, но

вярата в собствените
им сили се беше
разклатила

от резултатите.
ЦСКА при Люпко изглеждаше доста по-различно, отколкото с вас начело...
- Работили сме дълго време заедно и познавам футболната философия на Люпко Петрович. Наясно съм как е постигал своите резултати и от тази гледна точка се разбирахме отлично. Не сме имали проблеми. Всеки има визия и начин на работа. Първата ми цел беше да променя нещо. Каква щеше да ми е ролята, ако не бях променил нищо?! Исках да видя какъв състав имам, да отчета характеристиките на играчите в офанзивен и дефанзивен план и да видя за какъв стил са подходящи. След това опитах да извлека максимума от тяхното състояние.
В 6-те мача, откакто Люпко се раздели с ЦСКА, отборът е допуснал само един гол и е вкарал 13. Защо се получава така? Знаем, че Петрович е дефанзивен треньор, а сега дефанзивните резултати на отбора са доста по-добри?
- Всеки треньор се радва на победите без допуснат гол. Това е показател за стабилност в играта. По-специфично при мен е, че защитата започва от атаката. Нападението е най-добрата защита. Искам във всеки момент да знаем какво правим на терена, когато владеем топката или е в противника. Всеки играч има своята роля и знае своите задачи.
Защо сте на 11 точки от върха?
- Има доста причини, вече ги казах в свое интервю (б.р. - за "Тема Спорт"). Бих допълнил, че в началото на сезона имаше много неща, които оказваха влияние на атмосферата в клуба. Ставаха някакви интриги и това нямаше как да не повлияе на всички, на климата в клуба. Сега ситуацията се стабилизира и всеки си върши работата. Щабът е концентриран изцяло върху спортно-техническата част. Само трябва да продължим в същия дух.
Колко са 11 точки?
- Ако мислим, че титлата е загубена и първото място е мечта, то не трябва да се занимаваме с тази професия. Всеки човек има цели и мечти в живота си. Сега не казваме нищо гласно, играем мач за мач. Ситуацията в класирането не ни позволява нищо друго. В даден момент ще стигнем на нашето място.
Знаете ли, че ЦСКА няма победа на "Армията" в първенството срещу Лудогорец?
- Да, чувал съм. Винаги съм казвал, че традициите са за това да се нарушават. Това ми дава допълнителна мотивация да си свършим работата. Трябва да се подготвим сериозно, да влезем с горещи сърца и хладен разум.
Колко е важен мачът с Лудогорец за целите на ЦСКА и за вашето бъдеще? Усещате ли допълнително напрежение от този двубой?
- Не. Това са краткосрочни цели, а в живота аз винаги мисля дългосрочно. Животът продължава след мача с Лудогорец. Не мисля, че нещо ще се реши с този двубой. Дали ще победим или загубим, нещо кой знае какво няма да се промени в класирането. Да, ако спечелим, ще получим възможност да намалим разликата. Най-важното за нас в този момент е отборът да продължи да показва добра игра и да стига до резултати. Искам да показваме нашата игра, с нашето темпо и да радваме феновете. Срещу Лудогорец ще направим всичко възможно да сме с по-голяма мотивация, да сме по-борбени и да искаме повече успеха.