Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Макгрегър: Моята история ще е най-великата от всички

Макгрегър: Моята история ще е най-великата от всички

25-08-2019 Ариел ХЕЛВАНИ, ESPN

След 10 месеца мълчание суперзвездата в смесените бойни спортове (ММА) Конър Макгрегър отново говори пред медиите. Той даде телевизионно интервю за ESPN за трудностите, които изпитва в последно време, и своето бъдеще на бойната сцена.
Първият въпрос бе във връзка с инцидент в бар в Дъблин през април. Бяха разпространени кадри, на които предполагаемо Макгрегър удря мъж. Това бе поредният инцидент, в който Конър бе замесен през последната година и половина.
Макгрегър се закани да се завърне в октагона до края на 2019-а. Той счупи ръка през юли в подготовка за свой мач, но се възстановява по-бързо от очакваното.

Конър, през миналата седмица беше разпространено видео, на което изглежда, че удряш мъж в Ирландия. Каква е гледната ти точка в тази история?
- Няма значение какво се случи там. Аз сгреших. Този мъж заслужаваше да се наслади на своето време в бара, без да свършва по начина, по който свърши. Поемам отговорност. Това не съм аз. Това не е причината, поради която влязох в смесените бойни изкуства.
Наистина ли удари този мъж?
- Това беше преди месеци, нека го оставим в миналото. Действах прибързано. Няма значение какво ми е казал този човек. Поех отговорността да се поправя и да не го повтарям. Искам да съм по-добър баща, по-добър човек, по-добър пример за подражание. Знам, че много деца гледат какво правя. Това не е поведение, което отива на лидер, на боец, на шампион. Трябва да се върна в играта и да се боря за изкупление, възмездие и уважение - нещата, които ме направиха мъжа, който съм.
Инцидентът в бара в Дъблин се случи няколко месеца след онзи в Маями, когато счупи телефона на друг човек. Смяташ ли, че имаш проблем с гнева си?
- В Маями бях извел майка си, която навършваше 60 години. Изведох цялото семейство и тази ситуация се случи. Трябва да спра да налапвам стръвта. Хората ми хвърлят стръв и се опитват да ме въвлекат в някакви неща.

Аз риба ли съм
или съм кит?

Трябва да съм спокоен, трябва да съм дзен. Нужно е да съм за пример. Как мога да реагирам по този начин?! Трябва да се поправя, защото всичко, което съм постигнал, ще е било напразно, ще е било безсмислено.
Не смяташ ли, че вече е прекалено късно?
- Не бива да тръгвам по вече начертания клиширан път на боеца, който е притежавал всичко и после го е пропилял. Трябва да се уча от собственото си минало и от това на другите хора. Погледнете Нейт Диас. Последният му бой беше преди три години, тогава аз го победих. Сега се завърна и спечели (б.р. – срещу Антъни Петис). Вижте Стипе Миочич, който се завърна, след като беше нокаутиран. И спечели титлата срещу човека, който го нокаутира (б.р. – Даниел Кормие). Тези истории се случват постоянно. А моята история ще е най-великата от всички!

Играта далеч не е
приключила за мен

Много съм ентусиазиран. Попаднах на малка дупка по пътя. Това, което направи Нейт Диас, ме вдъхнови и мотивира. Гледам към своето триумфално завръщане.
Вярно или грешно – ще се биеш ли до края на тази година?
- Бих казал вярно. Мисля, че може да се случи. Говорих със своя хирург относно това дали мога да правя захвати. Сега ще започна. Вече съм във форма, не съм я загубил. Само трябва да изостря своите захвати, да видя как ще се чувства китката ми. Но вече мога да удрям с юмрук без проблеми. Сега какво е – август, значи до края на годината може да се случи, да.
Ще видим ли твоя треньор Джон Кавана в ъгъла ти в следващия ти мач?
- Джон е гений в този спорт и да го имам в своя ъгъл е от съществено значение. Е, чувствам се малко обиден от някои интервюта в последно време... Особено за това, че каза, че още не е гледал мача ми с Нурмагомедов. Човече, та аз

изгледах този
мач 898 пъти

по пътя от залата до вкъщи след самия двубой. Гледах го 900 пъти! И да чуя, че той още не го е гледал... Може би исках да разбера от него защо не го е направил. Все пак ми е треньор. Но имам нужда от Джон в своя ъгъл. Той ще бъде там, без съмнение.
Какви мерки си предприел, за да се върнеш обратно на правилния път и да не влизаш в нови проблеми?
- Фокусирам се върху семейния си живот. Освен това имам много дълги разговори със себе си. Всекидневни разговори. Виж, можете да ми поднесете света в краката. И ще имам две опции – да го стъпча или да го използвам, за да се издигна. Разбирате ли какво имам предвид? Опитвам се да не се поддавам на изкушението. Опитвам се да не налапвам стръвта. Опитвам се да бъда мъж, верен на семейството си. Това са нещата, върху които се концентрирам - моите деца (б.р. - има момче и момиче). Наскоро се преместихме в нов дом. Това са нещата, които правя. Целта е да ме държат концентриран, а паралелно с това да се занимавам със своите тренировки и бизнес.