Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Марков: С повече от 25-ма се работи трудно

Марков: С повече от 25-ма се работи трудно

07-01-2020 Тема спорт

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков също застана пред медиите при старта на зимната подготовка. Той поздрави първо присъстващите дами, след това и останалите журналисти. Освен по спортно-технически теми Марков говори и за ситуацията около съвместното дружество между ЦСКА и държавата за „Армията” и Панчарево.

Г-н Марков, какво да очакваме от ЦСКА напролет?
- Това, което всички желаем, ясно какво е. Искам да благодаря на верните ни привърженици, които през есента бяха изключителни както винаги. Пожелавам им да са все така силни в изявите си на трибуните, да подкрепят отбора и да ни следват навсякъде в България, защото имаме нужда от тях.
ЦСКА зимува на четвърта позиция, какви мерки трябва да предприемете, за да се вдигне нивото?
- Току-що разговаряхме с играчите. Ръководството вярва в техните възможности. Това беше силно подчертано като част от разговора. От моя гледна точка е важно отборът да бъде сплотен, да има много добри колегиални отношения между играчите, ако е възможно - и приятелски. Тимът да е едно цяло и в оставащите срещи да се борим за добри резултати. Мисля, че е постижимо. Четвъртото място не удовлетворява никого, защото целите на ЦСКА са големи. Те са ясни.
На какъв етап е селекцията? И колко още нови да очакваме?
- Естествено, че се работи по въпроса. На този етап знаете кое е попълнението ни, както и играчите, които се завръщат след преотстъпване.
Крушчич каза, че му трябват само двама нови. ЦСКА в състояние ли е да осигури тези, които иска?
- Всеки клуб се съобразява с изискванията на треньора. Ще направим необходимото, за да бъдат привлечени. Този въпрос не е лесен на този етап от годината. Повечето добри играчи имат договори.
Достатъчна ли е бройката като футболисти, или ще се разделите с някого?
- На този етап не се предвижда раздяла освен с играчите, за които се знае, че не тренираха с отбора - визирам Бодуров. С други футболисти нямаме намерение да се разделяме. За всеки треньор е добре да има поне 23-24 играчи, които да са способни да влязат във всеки момент. Когато тази бройка надвиши 25 състезатели, става трудно да се работи (б.р. - вчера с ЦСКА започнаха 27, без да се броят Соу, Жеферсон и Енрике). Това ви го казвам от личен опит.
Има ли някакво развитие около съвместното дружество с държавата за базите? Наскоро министър Кралев заяви, че когато ЦСКА е готов, тогава ще се учреди и дружеството...
- Знаете, че се честваха коледни и новогодишни празници. Това бяха дни, в които всички бяха в почивка, включително администрациите. В следващите дни ще има по-голяма яснота. В почивните дни нямаше как да има напредък по въпроса.
На какъв етап са преговорите с Рубен Пинто за нов договор?
- Пинто е в договорни отношения с ЦСКА. Крушчич е човекът, който трябва да каже дали ще разчита на Пинто.