Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Милко Георгиев:  Лудогорец действа брутално срещу нас

Милко Георгиев: Лудогорец действа брутално срещу нас

28-04-2017 Тема спорт

Защо Кирил Домусчиев не коментира във Фейсбук мачовете с
Миньор и Марек, пита административният директор на ЦСКА

Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев бе гост в предаването "Домът на футбола" по Diema Sport, като отново изказа остро мнение срещу Лудогорец.

Г-н Георгиев, говорихте пред медиите след двубоя с Лудогорец, като водеща тема в изказването ви отново беше съдийството. Сега, няколко дни след срещата, какво мислите?
- Изпитвам основно съжаление, че не успяхме да победим.
Това беше още един важен мач, който ЦСКА не спечели - вече са три с Лудогорец и два с Левски. Защо не стига отборът да успехи в тези срещи?
- Левски ни излъга в последната среща (1:2) и се надявам сега, в събота да им го върнем. За Лудогорец много може да говорим.
Как ще коментирате дузпата, която получихте в мача с Лудогорец?
- За мен защитникът си взима топката и буквално прелита с нея през наказателното поле. Моментът наистина е изключително тънък. Части от секундата, които няма как да бъдат уловени. При всички случаи трябва да има картон. Дори самият защитник не протестира, значи си признава. Вече защо няма картон - съдията да отговори. За мен е 50 на 50 самата ситуация за дузпата.
За Кирил Домусчиев обаче ситуацията не бе такава, прочели сте неговата позиция във Фейсбук...
- Кирил

Домусчиев защо не
коментира засадата
на Верея срещу
Лудогорец?

Тогава защитникът излезе почти от центъра... Защо не коментира Кирил Домусчиев в профила си във Фейсбук мачовете с Миньор и Марек? А изведнъж коментира ситуацията от нашия мач.
Думите му бяха - "дузпа ала Литекс"...
- Много оригинално!
Явно липсва уважение между ЦСКА и Лудогорец - защо се получи така?
- Неуважението идва предимно от тяхна страна.
Тоест те задават тона?
- Точно така. Колкото и да се опитват да ни убедят, че те са възпитаните и белите якички, ние, а и те много добре знаем, че не е така. Действат брутално и безскрупулно не само спрямо нас, но и спрямо доста от отборите в Първа лига.
По какъв начин?
- По всякакъв регламентиран и не дотам.
Примери?
- Нямам доказателства, иначе ще ви дам доста.
Вие казахте, че при Лудогорец има продуктово позициониране. Какво имахте предвид?
- Не е трудно да се сети човек, като помисли малко. Да речем един отбор от средата на таблицата, на който бюджетът му е съставен на 35-40% от постъпленията от телевизионните права. А телевизионните права ги държи фирмата на г-н Домусчиев. Ако това не е конфликт на интереси - не знам. Редно ли е собственикът на един клуб да ги държи и да ги разпределя?!
Но всички клубове са наясно с това още от началото на сезона...
- Което не означава, че всички клубове са съгласни. Това, че си наясно, не те прави автоматично доволен или съгласен.
Има ли клубове, които не са съгласни?
- С мен се свързаха доста от тях и обмисляме как точно да реагираме. Така добре са си подписали договорите, че е малко сложна ситуацията. Но ние няма да спрем да показваме на обществеността в какво се опитват да ни превърнат.
Невъзможно ли е един ден г-н Ганчев и г-н Домусчиев да седнат да изгледат един мач заедно?
- Г-н Ганчев може да гледа мач с абсолютно всеки. Аз отправих такова предложение към ръководството на Левски преди първото дерби през сезона. Идеята беше да дадем пример и да се спре с омразата.
Омразата не помага нито на единия, нито на другия...
- Разбира се. Но вижте - едно е спортната злоба. Когато Лудогорец ни победи есента, приехме, че ни надиграха и им честитихме. Но когато те побеждават с неспортни фактори, тогава вече чувството на ощетяване надделява. И нека уточним, че тук говорим за омразата между фенове на ЦСКА и Левски. Фенове на Лудогорец няма.
Ангел Петричев поздрави диктора на "Армията" за "европейското му мълчание" след дузпата...
- Чувството му за хумор не е особено богато.
Защо се стигна до тази ситуация дикторът да каже, че двата гола на Лудогорец са от засада?
- Ние си платихме за това, получихме наказание. Има си вътрешни разпоредби, по силата на които съответните хора са си понесли съответните наказания. Съжаляваме, разбира се,

не прави чест
на ЦСКА

да постъпва така.
Смятате ли, че отборът е на прав път, след като във всеки мач играе добре, но не печели достатъчно?
- Това е факт, но хубавото е, че вече оформяме някакъв стил. Заприличахме малко на отбор.
Стойчо Стоилов сподели, че двубоят с Лудогорец ще бъде реален тест за Стамен Белчев. Определящи ли са наистина тези срещи, както и предстоящата с Левски?
- Трябва пак да викнете Стойчо Стоилов да отговори (смее се). Имам си мнение, но ще го запазя за себе си. Не искам да давам персонални оценки в спортно-техническо отношение. По-добре е Стойчо Стоилов да обясни. Нелепо е месец преди края на шампионата да даваме оценки.
Имаше доста мениджъри на мача в неделя. Знам със сигурност за такива от Турция и Германия. Ще се легитимира ли ЦСКА отново на международния пазар с продажба и има ли конкретен интерес към играчи като Недялков и Чорбаджийски?
- Играчите на ЦСКА представляват интерес. Имаме млади български национални състезатели, които цял сезон играят на ниво. И е нормално някой да дойде да ги гледа.
А входящите трансфери? Усилено се говори, че вратарят на Локо Пловдив Ясин ел Харуби ще премине в ЦСКА през лятото?
- Силно се съмнявам. Не вярвам.
След мача с Лудогорец имаше бой между фенове, какво се е случило?
- Дошли са 30 души на стадиона, маскирани и с бухалки. Според мен е хлапашка история, дошли са да изпочупят. И са хванали един фен, който си е допивал. Страхотните мъже са го пребили с бухалки и са му нанесли достатъчно травми, че да е неработоспособен за няколко месеца.
Гриша Ганчев заяви, че очаква пълен стадион преди срещата с Лудогорец. Този път обаче нямаше толкова много фенове...
- Не може ЦСКА постоянно да играе в неделя от 20 часа. Няма как феновете от провинцията да дойдат по това време и да се приберат после - било от Шумен, Силистра, Разград... Друго си е мачът да е в събота.
Имаше и негативна енергия във връзка с търга...
- Да, и това се отрази - всичките провокации, които се случиха по време на търга и след него. Нямам съмнение, че всичко това се прави умишлено от враговете на ЦСКА. Идеята е ЦСКА да не е този силен отбор, който да разчита на подкрепата на публиката. И аз лично нямам съмнение откъде идва всичко това. Казах го няколко пъти.
Ще се радвам да го повторите?
- Идва от страна на Лудогорец, естествено.
И посредством ЦСКА 1948?
- Основно чрез тях. Всички наблегнаха върху факта, че търгът на 30 е провален. Никой не провери останалите трима участници, които бяха платили задатъка, чии фирми са и с кого са свързани. И трите участника - двете фирми и господинът като физическо лице, участват и са свързани с Лудогорец и с Домусчиев.
Имате предвид и Никола Газдов?
- Да. Как така никой не си направи труда да пита защо участват с три фирми, а не с една. Това е класическа схема при участие в търгове, при което двете кухи фирми играят ролята на заека, за да спечели третата. Те не идват с идеята да участват честно и почтено, а да го

компрометират
и провалят

и цялото това нещо като негативизъм да се обърне срещу нас. Но няма да се получи, гарантирам ви.
Сбърка ли ЦСКА в целия този процес?
- Организацията е на синдика и ние сме осигурили всичко, което тя поиска. Това беше идеята на нашите врагове. Представете си, че на 30 март ние бяхме спечелили емблемата и всичко приключваше. Онзи, другият, отбор със същото име съвсем скоро ще трябва да се лицензира за професионален футбол. Той не отговаря на нито едно условие. Заради това е цялата тази работа - ако можем да разклатим обществеността и хората да загубят вяра и да имат някакви съмнения.
Битката за марката на ЦСКА ли е ключова за бъдещето?
- Не мисля.
А приемате ли хипотеза, при която ЦСКА няма да спечели марката?
- Не.
Дора Милева ще остане синдик...
- Това не е наш проблем. Достатъчно добре й разбрахме на нея номерата. Тя не е факторът, който самата иска да бъде. Смята, че е основен фактор в тези действия, а всъщност не е.
В резюме - спокойни сте, че търгът ще завърши, както вие искате?
- Тя нека първо го назначи, защото имам чувството, че търгът умишлено не се назначава.