Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Милко Георгиев:  Човек от УЕФА ми каза,  че Боби пречи на ЦСКА

Милко Георгиев: Човек от УЕФА ми каза, че Боби пречи на ЦСКА

28-06-2017 Тема спорт

Предлагам до Михайлов да стои дрегер, когато дава пресконференции


Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев бе гост в предаването „Спорно за спорта” по BiT часове след като стана ясно, че клубът окончателно е отрязан от участие в Лига Европа. Към края на неговото гостуване зрител се обади на редакционния телефон с въпрос защо клубът е отказал бърз арбитраж в УЕФА, какъвто бил предложен на 19 май. Георгиев обясни вчера сутринта със статус във Facebook, че ЦСКА не е получил такъв на въпросната дата, защото още не е имал нито лиценз, нито си бе осигурил място по спортен път в Европа. Директорът уточни, че бърз арбитраж е бил предложен на 19 юни, но юристите на клуба са го отхвърлили, тъй като са преценили, че не дава по-големи ??ансове на ЦСКА в хода на делото.
По време на гостуването на Георгиев в „Спорно за спорта” на него му бяха задавани въпроси и от страна на фенове.

Г–н Георгиев, защо се стигна дотам ЦСКА да не участва в Лига Европа?
- КАС всъщност не се е произнесъл по същество, а единствено по обезпечителните мерки. Хронологично какво се случи - в началото на месец май изпълнителният директор на футболния съюз излиза и казва: „Няма нужда да се пита нито УЕФА, нито Ф??ФА, нито който и да е”. Единственият независим орган е Лицензионната комисия на БФС и тя има право да вземе отно??ение по това дали даден клуб има право на участие или не. Незнайно за нас как, вече го знаем, де, но за обществеността да кажа - БФС изведнъж ре??ава да пита УЕФА. Но въпросът е така зададен, че се получава определен отговор... ?? той не идва от Лицензионната комисия на УЕФА, а от генералния секретар. Неговото писмо няма силата на ре??ение. Вследствие на което обаче футболният съюз издава ре??ение. Но обърнете внимание - писмото се получава, преди да сме получили лиценз. Защо

футболният съюз
пита предварително

като може и да не получим лиценз?! Това е първият фрапантен случай на това какви некомпетентни и незащитаващи интересите на футбола хора работят в този футболен съюз.
Да, но Борислав Михайлов излезе миналата седмица и каза: „Ние сме направили всичко, аз съм проправил пътечка, ходих на финала на Лига Европа”...
- Неговите пътечки всички ги знаем. ??скам да го питам същата пътечка ли направи през 2012 година, като участва Лудогорец?! Като следваме логиката от тазгоди??ните събития, Лудогорец няма??е право да играе в евротурнирите след първата си титла.
??мате предвид 3-годи??ното правило?
- Точно това правило. Лудогорец в този си вид съществува от 18 септември 2010 г. Тогава са регистрирани. Докато тече първенството в Б група! От дружество с нестопанска цел изведнъж се намърдва АД–то, което става правоприемник на Антибиотик и другите имена на този отбор. Това е абсурдно! ?? тогава си минава една година, помним мачовете с Миньор, как стават ??ампиони тези хора, завър??ват първи и в същия момент играят в евротурнирите. А ЦСКА бе??е завър??ил втори. Трябва??е значи ние да напи??ем донос... Борислав Михайлов защо не обясни точно този казус? Как отбор, регистриран по средата на първенството... Това е безумие. В този футболен съюз са безумци до безумци. Ето, изпълнителният директор на БФС обяснява, че няма нужда да се пита никой. ??скам да обяснят кога точно се сетиха и кой точно ги накара
да попитат УЕФА с този безумен въпрос. А не като отида във футболния съюз

секретарят на
Лицензионната
комисия да се
заключва в
тоалетната

и да се чуди къде да се скрие, за да не ме гледа в очите. ?? не само той - и другите ми??оци се крият. ??деята на този футболен съюз е да бъде в услуга на клубовете. Да развива спорта, а не да затъва и само да си мислим къде да щракаме с пръсти и да се чудим коя певица да извикаме.
Значи Боби Михайлов излъга...
- Естествено, че излъга!
Той казва: „За нас ЦСКА е правоприемник на Литекс”, а за УЕФА е нов клуб...
- На онази пресконференция той за 3 минути наговори 33 противоречиви неща. Предлагам ви да стои дрегер там, докато дава пресконференции. Това е такава наглост! Бях на гости на човек доста високо в йерархията на УЕФА. Доста по-високо от него самия. Знаете ли какво ми каза той? „Моето момче, за първи път в своя живот срещам случай президент на футболен съюз не само да не помага, а да пречи на даден футболен клуб.” Същите случаи ги има ежегодно - в Гърция, Румъния, Сърбия... Само че тамо??ните федерации се грижат за отборите си. А тука какво правим - пречим на ЦСКА.
Значи високопоставен служител в УЕФА ви е казал, че Боби Михайлов пречи на ЦСКА?
- Да.
Кой е той?
- Няма как да ви кажа.
Не виждате ли някаква вина в себе си, в клуба? Не сте ли имали някакви очаквания?
- Нито сме имали очаквания, нито договорки. Ние смятаме, че сме били изрядни. Защо ни дават лиценз, ако не сме изрядни? Парадокс е цялото това нещо.
КАС се произнася и казва - ЦСКА трябва да участва в Европа, защото има лиценз от БФС. Защо се издава този лиценз, от страх ли?
- Лицензионната комисия на УЕФА също не се произнася негативно. Тя няма забележки по лиценза. Тогава какво следва? ?? пак питам - защо Боби Михайлов не направи същата пътечка за нас като онази през 2012 година с ??а??мата от 2010 година. По всички правила на неговия футболен съюз онези трябва??е да бъдат изхвърлени. Не може?? по средата на първенството да си смени?? всичко. Но понеже е ЦСКА и понеже е Гри??а Ганчев, трябва да се смачка всичко червено. Няма да стане. Планът бе??е

да разделят
червената
общност

но те ни сплотиха повече отвсякога. Впрочем, много от бедите, които сполетяват Левски сега, минаха и през на??ия клуб. ?? много добре знам как се чувстват феновете и хората около Левски. Но явно нещата в българския футбол се командват от едно място. ?? някои страхливци във футболния съюз...
От кое място?
- Сто пъти го казах. Естествено, че от Разград. Каквото искат да говорят. Нека от Разград да обяснят 2010 година как стават пълноправен член на БФС и играят в Европа по същия начин, по който ние трябва??е да играем сега. ?? ще ви кажа как - тогава футболният съюз е постъпил управленски и отговорно. Сега постъпи гаменски и долно. Просто е. Но винаги има утре и ние няма да се предадем.

Какво следва пред ЦСКА сега? Демотивиращо ли действа отказът на КАС на хората в клуба, на феновете, на Гри??а Ганчев?
- Следва това, че призовавам цялата армейска общност на първия домакински мач да се изсипе на стадиона и да покаже кой е отборът. Знаете кой е първият ни домакински мач. Срещу Лудогорец.
Голяма битка ли ще бъде за титлата?
- Ако се играе по правилата, ще бъде интересно. Но ако е като миналата година с подизпълнителите - ще убият интригата рано-рано.
Колко са подизпълнителите?
- Някои от тях изпаднаха, някои си стоят. Ще видим, от тях зависи. Другият парадокс - собственикът на този клуб е собственик на дружеството, което държи тв правата. Да излезе уважаваният президент, ако излезе от състоянието си, и да каже: „Направихме го, защото така е удобно за футбола”. Само че последните му два годи??ни отчета са с по милион печалба. Тоест неговата фирма печели всяка година по около милион на гърба на всички останали клубове. Кой е най-гледаният отбор по телевизията по техните статистики? ЦСКА. Кой е най-гледаният на живо? Пак ЦСКА. ??злиза, че работим, за да печели той. Футболният съюз кого обслужва - него или отборите? Защо този милион не се разпредели между клубовете. Кому е нужен посредник?!
Какво се случва с емблемата на ЦСКА?
- Няма драма. Нека са наясно хората, че опорната точка на онези палячовци няма да мине. Ганчев ще плати тези пари и държавата ще бъде удовлетворена. ЦСКА ще ги плати.
Новината значи е, че Ганчев плаща парите?
- Защо да е новина?
??ма??е спекулации, дори Никола Газдов каза, че се съмнява да бъдат платени...
- Е, той наскоро каза, че не знае коя е майка му. Стига глупости. Никола Газдов и разни други герои. Съмнявали се. Като ги платим, каква ще е другата им опорна точка? Не им излезе сметката и сега пак няма. Те са малкото Лудогорче, отдавна сме ги изяснили.
Като обобщение излиза, че БФС един вид ви дава лиценз, а после работи срещу вас...
- Аз не съм имал съмнения. По начина, по който терорът продължава срещу нас... Брутални са. Брутално нагли.
Кой стои зад това? Борислав Михайлов?
- Няма тази смелост този страхливец. Хората от Разград. Те са брутални. Атаката срещу нас, а и срещу Левски идва от там. Никой не бива да се съмнява.
Нещо позитивно за финал?
- Стискаме юмрука и ще си излеем гнева на терена. По този начин ще отговорим. Обединени, с добри игри и победи.