Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Митов: Новите в ЦСКА са с доказани качества

Митов: Новите в ЦСКА са с доказани качества

10-06-2019 Виктор ГЕЦОВ

ЦСКА стартира лятната подготовка за сезон 2019/20, а по този повод старши треньорът Добромир Митов и изпълнителният директор Пламен Марков дадоха пресконференция. Преди нейното начало пък бе представен целият щаб. Освен Митов в него влизат Ивайло Станев (помощник), Ивайло Петров-Пифа (треньор на вратарите) и Кирил Динчев (кондиционен треньор). Консултанти остават Люпко Петрович, който ще има основна дума по тактиката, и Димитър Пенев, който също ще помага със съвети.
На брифинга вчера говориха единствено Митов и Марков. Старши треньорът започна с няколко встъпителни изречения по отношение на селекцията и целите пред отбора.

Г-н Митов, вече бяхте утвърден за постоянно начело на ЦСКА. Заповядайте за встъпителни думи...
- Да започна с целите, защото знам, че ще ме попитате - винаги гоним титла и купа. Би било чудесно, ако спечелим и двата трофея. Много е важно ЦСКА да вземе поне един. Надявам се да зарадваме феновете през този сезон, защото всичко останало е провал. По отношение на селекцията пък се работи постоянно. Възможно е да има още входящи и изходящи трансфери с оглед на това, че искаме да направим изключително комплектуван и боеспособен отбор. Искаме да има конкуренция на всяка една позиция. С тази цел са привлечени и новите. Това не са случайни футболисти, а са с доказани качества. Оттук вече въпросът е да се подготвим добре, а новодошлите да се адаптират по най-бързия начин. Трябва да се опознаем бързо с тях и да направим силна подготовка, за да сме готови за предизвикателствата, които ни чакат. Първо е турнирът Лига Европа, чакаме жребия. После започваме и шампионата.
Сега, когато вече сте утвърден за постоянно като треньор, по-голямо ли е напрежението върху вас?
- Напрежение в ЦСКА винаги има. Тук винаги се работи под стрес. Който не е готов... Аз се чувствам готов и затова поех предизвикателството.
В тази кратка лятна пауза разбрахте ли къде е била малката разлика, която не ви стигна за титлата през миналия сезон?
- Разликата може би беше в двубоя с Лудогорец тук, който трябваше да спечелим (0:0). Сега се надявам да сме още по-добри от предходната година, да сме по-постоянни и да правим по-малко грешки в двубоите.
На кои още позиции желаете подкрепления?
- Дотук виждате, че във всяка линия сме взели състезатели. Знаете, че един треньор е доволен, когато има широчина и дълбочина в състава. Искам да го имам това нещо, защото ЦСКА се бори на всички фронтове и трябва да има дълга пейка. В даден момент ще имаме нужда от абсолютно всеки, защото се получават наказания и контузии.
Има ли футболисти, които не са в оптимално състояние? Каква е ситуацията с Бодуров и Турицов?
- За Бодуров и Турицов е ясно, че имаха дълготрайни контузии. Турицов продължава още лечението, а при Бодуров се надяваме всичко да е отшумяло и да направи пълноценна подготовка. При някои футболисти имаше разни болежки, но се надяваме всичко да е отшумяло в почивката.
Бихте ли разтълкували каква ще е ролята на Люпко Петрович и Димитър Пенев? Как точно ще ви помагат?
- Коментираме и анализираме всичко с тях и взимаме решения. Засега това ни носи успех. Подробности пред вас няма да тръгна да коментирам.
Казахте, че отборът ще се бори за титла и купа, но в ДНК-то на ЦСКА е заложено и силно представяне в Европа. Смятате ли, че отборът е готов за по-сериозен пробив на международната сцена, отколкото през миналата година?
- Мисля, че ще бъдем с една идея по-добри от миналата година, да не казвам и повече, за да няма гръмки слова. Дано имаме и малко шанс в жребия и мачовете. Ще бъдем подготвени и ще чакаме предизвикателствата.
Вие бяхте един от основните играчи на ЦСКА при последния дубъл през сезон 1996/97 г. Какво е необходимо, за да се постигне такъв успех отново?
- Необходимо е футболистите да осъзнаят къде се намират и в какъв клуб играят. Колкото по-добре го осъзнаят и го покажат на терена, толкова и резултатите ще бъдат по-добри. Надявам се да постигнем добър синхрон, да имаме добри взаимоотношения като хора. Всеки да си знае отговорността, да е максимално концентриран и да играе на предела на възможностите си. Нужно е да се борим като един. Само така ще постигнем нужния успех. Не бива да има никакви съмнения в нашите възможности. Нашият отбор има потенциал. А и футболистите, които са взети в ЦСКА, не са случайни. Това обаче трябва да го демонстрираме на терена.