Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Николай ??лиев: Лудогорец сгре??и, че уволни Стойчо Стоев

Николай ??лиев: Лудогорец сгре??и, че уволни Стойчо Стоев

08-10-2015 Тема спорт

Левски трябва да се възползва от спада във формата на разградчани и да атакува сериозно титлата

Славният бив?? защитник на Левски Николай ??лиев даде интервю пред „Тема Спорт“. В него той посочи каква е главната причина за сериозния прогрес на сините в последните месеци и какво още е нужно. Бив??ият член на УС коментира и работата на Стойчо Стоев, както и предстоящото дерби с Лудогорец.


Г-н ??лиев, Левски стъпи на върха в А група след близо 2 години пауза. Какво се промени в последно време, че отборът успя да се победи Литекс и да поведе в класирането?
- В последните мачове Левски играе много добре. Това е обнадеждаващо. Не знам колко хора, които разбират от футбол и същевременно обичат клуба са очаквали след този кръг да сме на първо място с оглед цялата ситуация преди започването на ??ампионата – финансовите проблеми и закъснялата селекция, взеха се футболисти за по-малко пари. Може само да се радваме и да стискаме палци да продължат така нещата. Мисля, че е хубаво, че Левски е на първо място, но

футболистите трябва
да останат на земята

и да знаят, че в началото на всеки един ??ампионат е било поставяно като цел – титла и купа. Смятам, че засега не сме готови за европейските турнири. Ще трябва, ако клубът има финансови възможности, да се вземат 4-5 футболисти на по-високо ниво и то на определени постове, за да може не само да се участва в Европа, но и да се представим достойно.

Къде отборът реализира най-сериозен прогрес, за да стигне до първото място? Като че ли през настоящия сезон Левски е далеч по-стабилен в дефанзивен план.
- Прави сте, че нещата в дефанзивен план са подобрени. Но мисля, че трябва много правилно да се прецени какви точно футболисти в защитната формация е нужно да се вземат. Това, че целия отбор играе силно в дефанзивен план е изключително добре, все пак футболистите трябва да участват и в двете фази на играта. За момента го правят с успех. Смятам, че от сега трябва да се помисли за зимната селекция. Нужни са попълнения не само в защита, но и напред, може би и в средата на терена, защото не винаги може да се играе със схема 4-2-3-1. По време на мач някой път се налага на два-три пъти да се смени тактиката. Нека не забравяме, че в момента обстановката в А група е такава, че всеки може да победи всеки. Надявам се нещата в Левски да продължават във възходяща линия, но трябва да гледаме и реално. Най-важно е клубът да се стабилизира, нещата отиват към оправяне. Наясно сме, че без финансови възможности се получават много проблеми и отборът не върви. Ето преди няколко месеца се смени ръководството и явно това дава резултат. След като се стабилизира клуба трябва да започне да се гради отбор за догодина, но не бива да се подценява и моментната ситуация и възможността да се атакува титлата. Междувременно футболистите трябва да играят с желание, да се раздават за публиката и да търси победата във всеки мач.

Стойчо Стоев взе отбора като седми в класирането, а сега 9 месеца по-късно го изведе до първото място…
- Всеки път, когато са ме питали дали Стойчо Стоев трябва да понесе отговорност след един слаб мач и дали трябва да бъде сменен съм отговарял, че това не бива да се случва. Няма да променя мнението си, тъй като го познавам като футболист, играли сме един срещу друг на времето, наясно съм и с качествата му като треньор, защото пътувах с Лудогорец в Лига Европа и Шампионска лига. Не ме изненада, че постигна успехи в Разград. В крайна сметка той показва качествата си и сега. Смятам, че Стойчо и в Левски има бъдеще. Нужно е да му се даде време да разгърне докрай своите идеи. Никой не трябва да мисли, че понеже сега сме на първо място той е успял да приложи философията си и отборът да играе по начин, който той иска.
Мисля, че има още неща, които да се подобрят. Стойчо и екипа му са наясно с това.

Сблъсъкът с Лудогорец е поредният от сериозните, който чака Левски след този с Литекс в Ловеч. Какво очаквате от него?
- Не бих казал, че това е последния сериозен мач. Не бива да се заблуждаваме, че като сме първи и отборът ни е най-добрият в България. Повтарям, че силите са изравнени. Тежката серия на Левски в никакъв случай не завър??ва с Лудогорец, защото след това има и среща с Черно море. Те са много стойностен тим, има и други, които независимо, че са на последните места, в определени моменти показват, че могат да създадат проблеми на водачите. Всеки мач ще бъде много тежък и точките ще трябва да се извоюват с желание, раздаване, спортно-технически качества и тактика. Бъдете сигурни, че ако едно от нещата липсва - Левски няма да е на първо място.

Стойчо Стоев каза, че Левски е с едни гърди пред Лудогорец. Колко големи са всъщност ??ансовете на тима да спечели дербито?
- В момента не виждам нито стил, нито игра от Лудогорец. Може би това е добре до??ло за Левски, че ги среща в този момент. Все пак нека не забравяме, че там

се инвестираха
милиони за селекция

а засега не се виждат никакви резултати. Надявам се, че Левски ще може да се възползва от това. В никакъв случай не бива да подценяваме и на??ия 12-и играч, който както винаги ще е зад отбора. Феновете бяха фактора за много победи, дано и сега е така.

Къде ще бъде ключът за спечелване на двубоя?
- Левски на този етап не трябва да разчита на индивидуалности, а на колектива. В мача ще се види дали отбора може да играе под напрежение. В никакъв случай изхода не е ре??аващ за първенството, защото тепърва има доста срещи. Но ще се види доколко Левски е готов. В последните кръгове се забеляза, че сините могат да играят под напрежение. Колкото повече върви?? напред обаче толкова и целите стават по-големи.

Целите са купа и титла, но реално постижими ли са ?
- Някой мислил ли е, че с всичките тези проблеми Левски ще бъде на първо място в ??ампионата през октомври? Затова слизаме на земята и да се стъпваме здраво, играем всеки мач за победа, това е. Разбира се, когато Лудогорец не е във форма, това трябва да се използва. Не мислете, че този мач ще ре??и първенството и всичко ще бъде ясна тройката.

Защо се стигна до тук в Лудогорец от подреден отбор сега в играта им да цари пълен хаос?
- ??мам някакво обяснение – това е вследствие на гре??ки на ръководството. Може би гре??ката бе??е, че бе сменен Стойчо Стоев. След това отборът започна лека-полека да губи своя облик и въпреки че се представя??е успе??но като резултати, помните, че в последните минути се вкарваха голове, то се вижда??е, че стилът при Стоев изчезва. Може би президентът трябва??е да направи треньорската промяна по-рано, а не в последния момент. Например през декември, за да може новият наставник да има ??ест месеца да работи с футболистите, да участва в селекцията и да подготви отбора за Европа. Вместо това лагерите бяха почнали, а треньора не бе??е до??ъл, видно е, че селекцията е правена без съгласието му. Затова на този етап нещата в Лудогорец не вървят, но имат качествени футболисти.Коментари

напиши коментар
  • As the name suggests, vmate App is a movie downloader computer program. whatever the case, it features a considerable measure of highlights which make it totally different from others. the application form has a wide selection of volume to gather points taken care of surprisingly. usually the vmate application is really solitary help answer for a couple of of your questions. you will have a great time totally from Bollywood, showmanship because of instructions, movies and furthermore songs. utilizing vmate relating to android mobile phone, You will have vmate loads of songs in addition,yet clips. too, you'll be able to with no outlay packages using varying world wide web movie clips surging sites. Authoritatively, vmate vmate Downloader just isn't easy to get to on google play the game of retail store. nevertheless, consumer which may have google android phones used to merely in rendition 2.2 or higher may very well actually stream the situation. also, you can lay aside the most recent music together with game enthusiasts recordings by means of the vmate utilization of. in addition, You can take advantage of live your life television that are on your operating system cellphone plans. this one vmate downloader offers you quite a lot of includes. along these kind of products, You will you have to be aware of the sizes of awesome method and as a consequence thusly use them to save the utilization of your web computer files invoice for. a marvelous attribute over vmate to produce mobile kits is by investing in this application program, you can get yourself the lots of admittance. this amazing utility means that you can Watch also listen to all most current high pictures, Songs and in many you equally save the property to your gadget. the superior component the approval is just upload indefinite video media and also in excess of what 200 make your home tv channels completely free. vmate would be, actuality, an all in one software package. close 50,000+ very easily business submit and gone through this utilisation thats got great effort utilizing vmate. within the cluster most typically associated with 1000+ smart recordings, film, but also tracks. Cricket supporters would need to now power watch all of the cricket with a higher grade using this program. the actual down time for you to have missed the on the whole loved tv series in that case,perhaps number entertaining legitimate reason to go inquisitive exactly what you had along at the area, installation the vmate loan application watching every and every day cleansers wherever and hailing from everywhere. features 1. It helps you to locking mechanism individual movies. 2. Comes with a substitute for enable/disable spread regarding wireless supplier. 3. listed web browser 4. incorporated search engine so rating 5. rural specified trending music inspiring ideas 6. faultless utilize lesezeichen, chronicle 7. Completely advertised file/folder management for simple new media care 8. surface browser add to.
    annonymous @ 12-08-2018 06:42
  • ?? vmate might be software package that allows you to find vmate video clip and thus songs on the Youtube, Metacafe, Vimeo, Soundcloud and as well as away from other sorts of in demand several world-wide-web. all of this application allow you to obtain many pictures or just songs of assorted character. yes, rrt is possible to receive a lot of top regarding training video because,since track that you wish to. you are able to copy full high definition (hd) coaching there quite. All normal and dealing now download joins are offered over here and therefore you don?? need to bother about that rrn any way. It permits you to play the music videos or even a songs immediately without needing them to be vmate purchased. get a hold of - vmate practical application.
    annonymous @ 08-08-2018 16:12
  • Gain 5-star reviews for your business on just about any review site, regardless if you sell products or a service, get ranked high on your target review site and of course, having lots of 5-star reviews is going to gain you a lot of new clients and sales, this is also great for burying old negative reviews. Get more information here http://www.allhatsmedia.info Gain 5-star reviews http://www.allhatsmedia.info
    Gain 5-star reviews @ 19-06-2018 03:35

Напиши коментар