Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Пената: ЦСКА няма право на грешка до плейофите

Пената: ЦСКА няма право на грешка до плейофите

27-02-2018 Виктор ГЕЦОВ

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев заяви, че основната вина за издънката срещу Черно море се дължи на играчите. Според Пената отборът не е подходил достатъчно отговорно към двубоя и с малки изключения всички са разочаровали. Пенев говори за „Тема Спорт”, преди да стане ясно, че гостуването на Дунав ще се проведе на 5 март (понеделник), а домакинството срещу Етър ще е на 8-и (четвъртък).

Г-н Пенев, как си обяснявате равенството срещу Черно море на „Армията”?
- ЦСКА не игра по познатия начин. Почти всичките ни футболисти ги нямаше на терена. И най-малкият фен на отбора не е очаквал да не успеем да спечелим този мач. Може да е имало напрежение от прекомерно желание за добро представяне. В крайна сметка обаче имаше 90 минути да се отърсят от това напрежение. Позитивни оценки заслужават

само вратарят и двамата
централни защитници

На другите никаква оценка не може да им се даде, по-добре да не го правим. В атака така и не създадохме кой знае какви положения - вятър работа. Каранга и Алберг оставаха сами срещу вратаря, но пак имаше защитник около тях, което малко или много им влияеше. Играта ни не беше добра, особено в предни позиции. Дано някой не се е заблудил от контролите. Приятелските мачове не ги броя, те не важат. Тогава стояхме добре срещу силни и атакуващи отбори като Спартак Москва и Динамо Киев. Но ето че срещу в пъти по-слаби състави в България не успяваме да спечелим. Тук съперниците не тръгват да се надиграват, а се прибират в своята половина и отборът трудно намира решения в такива моменти. А и Черно море по традиция е сред неприятните ни съперници. Видя се и живец при новия им треньор. Илиан Илиев е добро момче, има амбиции и отборът се представи прилично, като се има предвид че мачът беше на „Армията”.
Кои бяха основните слабости в играта на ЦСКА?
- Като се тръгне от организирането на атаките и се стигне до завършването им - всичко. Настъпи някакво объркване, не се получаваше замисълът. Ясно е кой трябва да оправи нещата - има си капитан, има заместник-капитан, има колектив... При футболистите е засечката. Когато се губят точки, вината винаги се хвърля първо на треньора. Но играчите най-много трябва да си дадат сметка за този резултат. Явно не са спазили указанията, а и така и не влязоха в мача, както трябва. Надявам се повече грешки да не се допускат, а оттук нататък да се върви само нагоре. Вече няма накъде да се отстъпва.
Какво е мнението ви за включването на новите попълнения срещу Черно море - Жеферсон, Алберг, както и Джеси, който влезе като резерва?
- Вижда се, че

още не се чувстват
като едно цяло
с останалите

Едно ниво под другите са като че ли, но това е обяснимо. Пак казвам - като изключим вратаря и централните защитници, другите не бяха на ниво. Не показаха дори и 50 процента от това, което могат. Нито отляво, нито отдясно, нито през средата спореше играта. Имаше застой при всички. Със сигурност главите им тежат, защото е запечатано, че трябва да са шампиони. Да се хващат за ръцете, за главите, да се чукнат, да подскочат - нужно е играчите да се стреснат. Дано това равенство им подейства отрезвително и да направят победна серия. Сега предстоят мачове с - Етър, Пирин, Левски, някъде там ще е и този с Дунав. До плейофите ЦСКА няма право на грешка. Задачата е много трудна, но е изпълнима.
В събота на ЦСКА му предстои ново домакинство и отново срещу отбор, който действа по-дефанзивно - Етър. Очаквате ли тимът пак да се затрудни с пробиването на съперника?
- Просто трябва да видим напълно различно представление, с други декори спрямо мача с Черно море. Футболистите да си помислят добре, да се прегърнат и да действат. Няма място за отстъпване.