Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Росен Петров-Животното:  Българският футбол се унищожава  за доброто на един-единствен отбор

Росен Петров-Животното: Българският футбол се унищожава за доброто на един-единствен отбор

26-04-2017 Тема спорт

Един от лидерите на агитката на ЦСКА Росен Петров-Животното даде голямо интервю за предаването „Спорно за спорта”.

Г-н Петров, какво правите вие, феновете, сега, когато идва нов търг?
- Борим се за ЦСКА, друг изход няма. Мен не ме интересува акционерното дружество, а момчетата с червените фланелки на „Армията”. Аз съм за този собственик, който иска ЦСКА да го има, да е силен и да си е на мястото в елита и в Европа. Сега виждаме Гриша Ганчев.
Как ще отговорите на хората, които биха си казали, че сте се срещали с Ганчев на няколко пъти в затвора и може да се усъмнят, че ви е купил, договорил... Има ли нещо такова?
- Мен ме познават близките приятели и знаят, че не мога да бъда купен. Доста богат трябва да е човекът да ме купи. Гриша Ганчев няма толкова пари да ме купи. Като говорим за ЦСКА, това е едно от нещата, които не струват пари. Помните, че преди две години дадох едно интервю и бях сигурен, че заради него ще вляза в затвора...
Онова интервю за зависимия БФС, за Пеевски, за Боби Михайлов?
- Не съм споменавал г-н Пеевски, но за Боби Михайлов мога да кажа - с него съм имал доста разговори и много пъти съм бил лъган от него. Той много добре знае какво ми е обещавал, какво ме караше да направя и какво направих.
Какви бяха тези неща?
- Свързани са с ЦСКА. Той си знае и си носи кръста. Всеки човек си плаща собствения тарикатлък. Всеки си плаща сметките. Не можеш да минеш метър. Като вършиш цял живот свинщини, накрая си плащаш. Не знам защо някой беше лъгал, че, ако мен ме няма, г-н Ганчев няма да е на стадиона. Сега

явно някой лъже
Кирил Домусчиев

че, ако ме няма мен, г-н Ганчев ще си тръгне от ЦСКА. В крайна сметка кой съм аз, по дяволите?! Просто един от милионите фенове на ЦСКА. Да, един от лидерите, окей, но и нищо повече. Две години без мен на стадиона се случиха много хубави неща.
Политико-икономическа ли е битката за ЦСКА? Какво е вашето обяснение?
- Нямам такова. Не знам защо две години след като г-н Ганчев влезе в ЦСКА започнаха тези разправии. Когато той дойде, ги нямаше тези апетити. Никой не дойде да каже: „Абе, момчета, дайте да се съберем, аз обичам ЦСКА”. Г-н Домусчиев нееднократно е заявявал, че е цесекар. Веднъж обаче не се е обадил да каже: „Елате, да седнем, да се видим, искам да помогна, да видя какво можем да направим. Искам да преместя Лудогорец в София, защото няколко години наливам пари в този клуб, фенове там няма и няма и да има, не мога да ходя на празни стадиони, яд ме е, виждам, че агитката на ЦСКА е най-великата в България. Помогнете ми, дайте да работим заедно, да видим какво можем да направим заедно”. Да е дошъл г-н Домусчиев? Не е дошъл, не ни го е казал. И две-три години след като г-н Ганчев е влязъл в ЦСКА, не знам защо се случват тези работи. Питайте го г-н Домусчиев, той да отговори. Виждал съм се с него няколко пъти. Даже не е споменавал, не е намеквал, че по някакъв начин иска да има нещо общо с ЦСКА.
Той и сега казва, че няма нищо общо - нито с ЦСКА 1948, нито с разни търгове и прочие...
- Как да няма нищо общо? Нали е фен на ЦСКА?
Но казва, че това на „Армията” не е ЦСКА...
- Ама където и да е, той е фен на ЦСКА. Да кажем, че е фен на фалиралото дружество ЦСКА. Обаче не може да си фен на акционерно дружество.
„ЦСКА го няма” - това са неговите думи...
- Това са глупости. Няма го акционерното дружество, което е фалирало. Той е фен на ЦСКА и колкото да му се иска да отрича, сам на себе си не вярва. Той нееднократно е бил на този стадион и тук е изживял много радостни мигове. В какво иска да ме убеди? Че в момента си мери... с някои други хора.
Това ли е борбата - мерят си егото?
- Да, мерят си егото и от това страда ЦСКА. Защо? Всички сме от ЦСКА, пък се боричкаме един с друг. Цялата червена общност трябва да бъде обединена. А не да се делим на ЦСКА 1948, на ЦСКА София, на по-червени, по-пембени, по-виненочервени... Всеки фен на ЦСКА е еднакво важен. Абсолютна глупост е, което направиха определени хора, да разделят агитката на ЦСКА. Те си мислят, че по този начин ще сме по-слаби. Но ние показахме, че не сме и ни има, въпреки че сме разделени. Не знам защо определени хора -

политици,
се опитват да
разделят агитката
на ЦСКА

Може би, за да могат по-лесно да манипулират. Нямам сили вече да се боря с вятърни мелници. Постоянно нещо ни разделя в тази държава. Аз и преди казах, че Левски върви по нашия път. Смееха ми се, но е така и те ще страдат, както ние страдахме. И тяхната публика ще бъде разцепена и ще се случи същото като при нас - ще се опитат да ги унищожат. Казах им на ръководните фактори в агитката да преценят какво се случва. Да не се радват на чужди гробища. Ходиха пред катафалка, но който го е направил, далеч не е стигнал. Едни милиони се дължат, идват едни господа, обещават торби с пари, после изчезват, някакви лъжи, фантасмагории... Българският футбол се унищожава за доброто на един-единствен отбор. Но всеки проект - както казаха многократно „проектът Лудогорец”, има начало, има и край. Застанали сме зад г-н Ганчев, твърдо зад него сме. Но докога трябва да пискаме срещу съдии, срещу този, срещу онзи... Ако не се разберем на една маса всички футболни хора, все така ще си бъдем чики-рики. Единият ще танцува кючеци пиян-залян, а друг ще му поръчва кючеците.