Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Соу: Питат ме дали оставам

Соу: Питат ме дали оставам

18-01-2020 Виктор ГЕЦОВ

Това, че други клубове разговарят с мен, не означава, че има сделка, заяви нападателят на ЦСКА

Нападателят на ЦСКА Али Соу говори пред медиите на летището след завръщането на отбора от Турция. Той потвърди, че за него е имало оферта от Ал Ахли Кайро, но до сделка не се е стигнало. Гамбиецът призна, че в известна степен новините около бъдещето му влияят. Соу обаче отново изрази готовност да остане на „Армията” и през пролетния дял - той каза същото и при заминаването на отбора за Турция.
Ал Ахли се насочи към друг нападател, но въпреки това продажба на Соу през зимата не може да се отписва. В началото на седмицата от ЦСКА обявиха, че са получили три много силни оферти за него и въпросът остава отворен.

Али, как премина подготовката в Турция? И все още ли си футболист на ЦСКА?
- Чувствам се добре, щастлив съм. Първата част от подготовката беше успешна. Тренировките бяха много добри и сме щастливи. И да - аз съм футболист на ЦСКА.
Но какво е твоето желание? Да направиш трансфер или да останеш?
- Сега съм тук, затова се върнах. Моите мисли са насочени към това да остана. Аз съм щастлив в ЦСКА, чувствам се като у дома.
Ти беше титуляр в първата контрола за годината и вкара два гола. Означава ли това, че шансовете да напуснеш сега не са големи?
- Мачът не беше кой знае колко важен, нямаше значение победата, нито моите голове. Да, в личен план винаги е хубаво да вкараш. Но по-важни бяха тренировките, а те бяха успешни. Във физическо отношение вече сме добре.
Цялата тази ситуация около теб и постоянните слухове влияят ли по някакъв начин на твоята концентрация? Разсейват ли те?
- Не ми влияят негативно, но има известно разконцентриране. Нормално е да се случи, когато започнат някакви слухове дали си тръгваш, дали оставаш. И ти самият започваш да се чудиш дали ще останеш. Като футболист просто се опитвам да се фокусирам върху моите тренировки, защото сега е моментът да се подготвя за пролетта. Докато съм тук, ще съм щастлив. Ще се радвам, ако остана в ЦСКА.
Твоите съотборници интересуват ли се дали ще останеш?
- Да, нормално е. За някои от тях също има или е имало слухове и е нормално да се питаме дали ще останем. Но пак ви казвам, че съм щастлив и се радвам, че в момента разговарям с вас.
Вече имаш повече конкуренция и в лицето на привлечения Ахмед Ахмедов. Това повече ли те мотивира да дадеш най-доброто от себе си?
- Да, мотивира ме. И не само това, но смятам, че е доста важно за отбора. Трябва да има конкуренция. Необходимо е да се привличат играчи, които ще вдигнат нивото. Смятам, че това е стъпка напред за отбора. Хубаво е на всеки пост да има избор.
Наистина ли имаше оферта от Ал Ахли?
- Да, имах.
И отказа ли я?
- Това беше много добро (смее се). Да, отказах я. Това е краят по тази тема.
Имаше ли оферти от други клубове?
- Да кажем, че чувам по-скоро за слухове, но не и за конкретни оферти. В крайна сметка не зависи само от мен. Зависи и от моя клуб. Това, че отбори разговарят с мен, не финализира нищо. Офертата трябва да мине първо през моя клуб и след това завършва с моето решение.