Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Соу: Трябва да сме по-прецизни

Соу: Трябва да сме по-прецизни

14-02-2020 Тема спорт

Работихме много за завършването на атаките и това ще си проличи в дербито

Нападателят на ЦСКА Али Соу даде интервю за Диема спорт преди вечното дерби, в което говори за подготовката на тима за големия мач.

Али, делят ни часове от вечното дерби. Къде поставяш настоящия мач сред двубоите в твоята кариера?
- Смятам, че това е един от най-значимите мачове за цялото развитие на първенството. Особено за ЦСКА - работихме целенасочено за тази среща по време на голяма част от подготовката. Заради изоставането в класирането смятам, че тази среща е по-важна за нас, отколкото е за Левски. Искаме да продължим да се изкачваме към челните позиции.
По време на подготовката целият ви отбор имаше проблеми с реализирането на голове...
- Смятам, че не е късно да поправим това. По време на подготовката наблягахме на физическата част. Знам, че резултатите дори в приятелските срещи са важни за нашите фенове, но ние, вътре в клуба - треньорите и футболистите, сме наясно, че е по-важно постепенното навлизане във форма. Една загуба в контрола е полезна - дава ти ясни насоки какво трябва да подобриш. И в момента

нашият треньор
отлично знае

върху какво трябва да наблегнем, за да победим в събота. И едно от нещата със сигурност е завършващият удар.
През есента често се случваше да имаш по няколко отлични голови възможности, но остана усещането, че трябваше да вкарате повече. Смяташ ли, че с малко късмет това може да се промени?
- Да, винаги се нуждаеш от късмет, той е част от играта. При нас, нападателите, е малко по-специфично. Винаги съм много доволен, когато излизам на добра позиция за гол по няколко пъти на мач. Разбира се, ще съм още по-щастлив, ако бележа винаги, но това е много трудно. И когато след даден мач, в който съм пропуснал шансовете си, се прибера вкъщи, съм раздвоен. От една страна, не мога да си намеря място от яд, че не съм вкарал, от друга обаче, знам, че е много важно и много добре това, че сме създали тези възможности. В момента работим много върху завършващия удар и мисля, че това ще си проличи в събота.
Имаше някои двубои през есента, в които ЦСКА играеше с двама централни нападатели, имаше и доста мачове, в които ти беше сам на върха в атака. Кой е по-добрият вариант за отбора според теб?
- Доста трудно ми е да отговоря. Винаги съм щастлив, когато съм на терена, винаги съм щастлив, когато отборът печели мачовете. Видяхте, че побеждавахме в двубои и с двата варианта в атака, дори и да не се чувстваме максимално комфортно.
Знаеш ли за ситуацията в Левски и смяташ ли, че по някакъв начин това може да повлияе на развоя на двубоя?
- Ние не мислим за ситуацията в техния отбор. Лично аз, а и цялата ни съблекалня сме ангажирани с нашето представяне и с нищо друго. Дори, ако трябва да съм искрен,

не знам какво
се случва при
съперника

Не чета нищо, свързано с това. Погледът ни е изцяло насочен към това ние да се представим по най-добрия начин.
А този фокус беше ли изместен по време на подготовката, след като беше много близо до трансфер в Ал-Ахли. Какво се случи през януари?
- Както казах още тогава - ЦСКА ми дава възможност да работя на много високо ниво и това ми е достатъчно, за да съм щастлив. Обстановката в клуба е добра. Всички тук ми помагат, работим като един колектив и наистина съм доволен. Няма причина да искам да си тръгна от тук.
Какви разлики можеш да посочиш от мачовете, в които начело беше Люпко Петрович, и в тези, в които бе Милош Крушчич?
- Определено представянето в защита в последните мачове е впечатляващо и за това говорят показателите ни. Да, можеше да вкараме повече голове и тук се крие причината за нашето изоставане - имаме нужда от леко подобряване на баланса между защитата и нападението. Трябва да сме по-прецизни в завършващата фаза и нещата ще си дойдат на мястото.
Къде виждаш ЦСКА в края на сезона?
- Не мога да се наема с точна прогноза, но в крайна сметка пролетният дял винаги е най-интересната част от сезона. В първата шестица играеш срещу преки конкуренти за челните позиции и ако печелиш мач след мач... Знае ли човек къде може да видим отбора в края на сезона.