Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Стойчо Стоилов: Разград води заради явна съдийска помощ

Стойчо Стоилов: Разград води заради явна съдийска помощ

10-03-2018 Тема спорт

В последните два мача те трябваше да завършат наравно, да загубят 4 точки и в момента ние да сме първи

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов даде интервю за клубния сайт след двубоя с Етър (2:1). Един от силните хора на „Армията” говори за слабото представяне на червените, а направи и обширен коментар за съдийството в първенството. Той съпостави срещите на ЦСКА и на лидера в класирането Лудогорец.

Г-н Стоилов, трудна победа за ЦСКА над Етър, какво е мнението ви за представянето на отбора?
- Труден двубой, не играхме така, както очаквах. Но все пак си взехме мача честно, за разлика от един друг отбор, на който за пореден път

помогнаха външни
фактори и си
взе победата в
Стара Загора

При нас трябва да отчетем това, че преди три дни имахме среща с Дунав, където теренът беше много тежък, а след това имахме и дълго пътуване. Това оказва влияние.
И в мача на ЦСКА имаше спорни моменти, особено при гола на Етър, видяхте ли ситуацията?
- Да, имаше игра с ръка на Сърмов, можеше да се даде фаул в наша полза, но съдията не видя ситуацията. Мисля, че беше неумишлено. Преди това техен гол беше отменен, тъй като пак имаше ръка. И преди редовното им попадение, така да го наречем, също имаше игра с ръка. То се видя по време на мача. Както и да е, много напрежение се струпа върху съдиите, но не го създаваме ние.

От друго място
идва напрежението
върху съдиите

Оставате ли с впечатлението, че има опити върху ЦСКА да бъде стоварено също сериозно напрежение? Имаше редица негативни коментари за играта на отбора, както и за грешките на съдиите в срещите на ЦСКА...
- Да, играхме слабо срещу Етър, но за това си има причини и аз го отдавам на физическата умора от дългото пътуване до Русе и тежкия терен там. А сега след три дни ни предстои и много тежък мач с Пирин в Благоевград. С оглед всичко това съм доволен, че си взехме мача напълно честно и заслужено, за разлика от един друг отбор, който последните две срещи си ги взима с явна помощ от съдиите. Безпрецедентна помощ, бих казал. Така се изрази един техен ръководен фактор, който никога не е играл футбол.
Шефът на съдиите подаде оставка. Очаквате ли нещо да се промени?
- Той не е бил фактор, че да се промени нещо.
Боби Михайлов заяви, че президентите на клубовете влияели на съдиите, те им звънели...
- Щом знае кой звъни,

да излезе и да
каже публично

Но то напоследък се вижда... Мисля, че Разград в последните два мача трябваше да завърши наравно, да загуби 4 точки и в момента ние да сме първи. Но с явна съдийска помощ те продължават да водят класацията. Рано или късно обаче и на тях няма да могат да им помогнат. И те ще стъпят накриво.
Чорбаджийски беше наказан за две срещи за удар без топка. Подобно деяние в последния кръг обаче имаше и на футболист от Разград - с настъпване. Там няма реакция...
- Ще видим дали ще се самосезира Съдийската комисия, за да пусне доклад към Дисциплинарната. Ще изчакаме. Но то беше явно, показано беше и от камерите. Говорим за умишлено настъпване, и то при спряла игра.
От всичко това, което виждате, как очаквате да завърши шампионатът? Възможно ли е всичко да се реши на терена?
- От нас което зависи, ние ще вложим сто процента. А на 19 май ще видим кой ще е първи. Очаквам това да сме ние, разбира се.