Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Стойчо Стоилов:  Вече имаме покритие на ??ампионските амбиции

Стойчо Стоилов: Вече имаме покритие на ??ампионските амбиции

04-02-2018 Тема спорт

Не съм доволен от реакцията на играчите, след като започнаха да валят похвали

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов проследи целия лагер в ??спания. След неговия край Стоилов даде интервю за клубния сайт, в което даде оценка за представянето на футболистите, като не им спести критики. Той не изключи възможността на „Армията” да дойдат още нови попълнения.

Г-н Стоилов, лагерът в ??спания вече приключи, а вие наблюдавахте отблизо работата на щаба и на футболистите. Доволен ли сте от това, което видяхте?
- ??ма много положителни неща, но се видяха и слабости. Говорим си с щаба къде трябва да наблегнат, за да може да се отстранят. В последния мач се видя натрупана умора от тежкия лагер. Мисля, че оценката за работата досега е положителна.
Наблюдавахте срещите с Динамо Киев и Спартак Москва, вероятно сте доволен от видяното?
- От тези два мача сме доволни, но не съм доволен от реакцията на играчите, след като започнаха да валят похвали. Срещу Тянджин се видя отпускане. Окей, има??е умора, но това не бива да влияе на играта. ??ма??е отпускане и вирване на носовете, което е работа на стар??и треньора - преди ??ампионата футболистите трябва да стоят здраво стъпили на земята. Всяка една победа носи самочувствие, но то трябва да е подплатено на терена и да играем като голям отбор. А не да си проличава българското и веднага да се отпускаме. За съжаление Тянджин бе??е най-слабият ни съперник в четирите мача в ??спания, а не успяхме да го победим (1:1).
Колко ло??а ??ега може да изиграе на ЦСКА фактът, че поведението на съперниците в България е коренно различно от тези в ??спания?


- Не би трябвало да
имаме проблеми

със стила, който практикува ЦСКА и който налага треньорът Стамен Белчев. ??маме контрол върху топката, владеем я добре, което до голяма степен ще ни даде предимство срещу сгъстените защити.
Доволен ли сте от първите седмици в ЦСКА на новите попълнения? ?? завър??и ли селекцията?
- ??ма още какво да се желае от тези играчи. От някои сме доволни, докато други се адаптират по-бавно. Там вече треньорите ще обяснят на футболистите какво искат от тях. Селекцията при нас винаги е отворен процес. До края на трансферния период има доста време. Така че не е изключено да привлечем някой играч, който ще ни вдигне класата. Не на всяка цена, но ако се появи футболист с нужните качества, той ще бъде привлечен.
ЦСКА завър??и силно годината, но понася??е доста удари под кръста. Какви са ва??ите очаквания в това отно??ение през пролетта?
- Това няма да престане,

винаги ще има
удари под кръста

Ние трябва да гледаме да расте отборът. Ако играем добре, много трудно ще ни спрат другите фактори. Те може да окажат влияние при спад във формата ни. Но се надявам през пролетния полусезон да вдигнем още класата спрямо есента и страничните фактори да са много по-маловажни.
Следите ли конкурентите?
- Битката при всички случаи ще е много сериозна. Следя на??ия отбор, искам ние да се развиваме и да вдигаме нивото. Другото ще дойде от само себе си.
Формата на отбора изглежда добра, какво очаквате в официалните мачове?
- Очаквам още да вдигнем нивото, показано в контролите. Сега не сме готови на сто процента. Но това ще стане само с последователност в действията на отбора, с търпение, с контрол върху топката и благодарение на професионализма на играчите. От тях зависи всичко -

кой как тренира и
живее извън футбола

А постоянството е най-важното във футбола според мен.
Предстоят пет вечни дербита, готов ли е ЦСКА да спечели всяко едно?
- Очаквам да излезем крайни победители и в петте мача. Но пак ще кажа, че това зависи изключително много от отно??ението на играчите към тренировъчния процес и начина им на живот.
Доколко отборът е готов да направи успе??на година навръх юбилея си?
- Не само че съм оптимист, че ще го направим, но и амбициите ни вече имат покритие с оглед играта и качеството на футболистите ни. Въпросът е да направим поредица от победи и да постигнем постоянство. Трябва да държим едно ниво в трите месеца до края на ??ампионата.