Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Тони Уот: ЦСКА е голямо приключение

Тони Уот: ЦСКА е голямо приключение

23-06-2019 Виктор ГЕЦОВНападателят на ЦСКА Тони Уот говори пред „Тема Спорт” при заминаването на отбора за лагера в Австрия. Макар часът да бе едва 5 сутринта, шотландецът с готовност ни отдели няколко минути. Уот звучи уверено, отговаря подробно на въпросите, дори се шегува. 25-годишният играч посочва, че е убедил лесно съпругата си да премине в България. Шотландецът се венча буквално часове преди да започне подготовка с ЦСКА. Прави впечатление, че Уот бързо се сприятели с юношите в тима и най-вече с крилото Мартин Смоленски (16 г.). Двамата бяха заедно при пристигането си на летището в София.

Тони, как се чувстваше в България през първите си две седмици в страната?
- Много добре. Адаптирам се бързо, а и проведохме отлична подготовка в планината.
Какви са първите ти впечатления от ЦСКА?
- Страхотен клуб. Имаме отлични привърженици, а атмосферата в отбора е добра. Прави ми впечатление и голямата амбиция у играчите. Всички в отбора са готини хора, имат добро отношение помежду си, говорят си постоянно. Всички искат да се подобрят. Няма големи егота, никой не се чувства по-голям от клуба. Всички поставят отбора на първо място.
В какво физическо състояние беше по време на първия си мач - контролата в Тетевен?
- Бях окей. Разбира се, никой от нас не беше на сто процента, защото е първи двубой. Но се чувствах добре. В продължение на 9 дни имахме здрави тренировки, всеки път бяха по две, но пък ми помогнаха.

Адаптирах се бързо
и към слънцето

Изобщо не се шегувам, защото не е лесно да се пренастроиш от Шотландия към България. По време на лагера температурите бяха 26-27 градуса, което ми хареса.
Каква е личната ти цел за сезона?
- Все още е трудно да кажа нещо конкретно. Пък и не става въпрос за мен, а за клуба. Ако можем да спечелим трофей, ще е най-хубавото нещо. Подписах за три години и искам да вдигна възможно най-много купи в този период. По тази причина избрах и футбола, когато бях малък - искам да печеля. Надявам се, че ще вземем нещо този сезон и след това ще продължим да надграждаме.
Защо избра ЦСКА? Изглежда като голямо приключение - да преминеш в напълно различна страна и култура?
- Да, но не се плаша от големите приключения. Поговорихме по въпроса със съпругата ми. Когато разбрах, че ЦСКА има интерес към мен, и аз се заинтригувах от клуба. Очевидно

първо трябваше да
питам съпругата си

дали иска да отидем в България, защото това е плашещо за нея. Но тя се оказа много ентусиазирана. Обясних й колко голям е клубът и каква добра възможност ми се отваря. След това проучихме София, събрахме информация за града и в крайна сметка избрахме да дойда тук.
Какво очакваш от еврокампанията на ЦСКА?
- Ще бъде трудно. Винаги е трудно. В първия кръг сме поставен отбор, но във всички останали фази в турнира, ако продължим, ще сме непоставени. Това е фактор. Но ние сме голям клуб, имаме добри футболисти и ако сме концентрирани, не бива да имаме проблеми. Знаем и евентуалния си втори съперник, който е доста по-сериозен. Но не бива да мислим за него, защото преди това ни предстоят два мача, които трябва да преодолеем. Ако елиминираме и Осиек, тогава вече ще имаме по-ясна представа докъде можем да стигнем.

Ще сме набрали
и значително
самочувствие

Както казах - направихме добра подготовка, работихме тактически и физически. Надявам се, че ще продължим възходящо. На този етап сме свършили само 50 процента от необходимото по време на подготовката. Да се надяваме, че в Австрия вече ще се придвижим на следващото ниво.
Какво е усещането да се ожениш, а само няколко часа по-късно да пътуваш за България? Сигурно е било доста турбулентно?
- Този въпрос трябва да го зададете на съпругата ми, защото, като тръгвах, май беше малко ядосана (смее се). Мисля, че тя се радва, че ще дойде в София. Гледа на ситуацията като на голямо приключение. Аз самият бях ентусиазиран, исках да се случи, исках да дойда в държавата. Другият важен фактор беше да стартирам подготовка с новия си отбор от самото начало. Футболът е моят живот. Футболът е номер едно за мен. И когато футболът ти предложи някаква възможност, ти я приемаш и отиваш да видиш какво можеш да постигнеш.
Какво можеш да донесеш на ЦСКА?
- Надявам се много неща. Иска ми се да имам позитивен ефект върху отбора. Това е целта ми в ЦСКА.