Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Херо: Не ме свърта на едно място без футбол

Херо: Не ме свърта на едно място без футбол

19-03-2020 Тема спорт

Треньорът на Берое Димитър Димитров говори за "Тема: Спорт" за начина, по който се справя е усложнената ситуация у нас, както и за представянето на тима от началото на пролетния дял.

Г-н Димитров, как се справяте в настоящата ситуация?

- Доста скучно минава времето. Намирам се в къщата си в Крайморие с всички мои близки - деца и внуци. Неприятно е, че бездействаме, но трябва да минем през този период. Бях подготвил план да продължим тренировки, но отлагахме на два пъти и в крайна сметка до 29 март всички бази са затворени и ще си скучаем вкъщи. Гледам тренировки, такива неща, но, общо взето, е отегчително. Не съм свикнал да стоя на едно място и ми е терсене, не ме свърта.

Има ли по-специални указания към футболистите за начина им на подготовка?

- Да, нашият фитнес треньор Пламен Липенски им е изготвил индивидуални занимания. Но доколко ги правят, вече мога само да гадая. Сложна ситуация, но не сме засегнати само ние. Това е проблем по цял свят.

Какви мерки взимате лично за себе си?

- Ограничили сме кръга от хора и почти не излизаме от къщата, само когато трябва да се пазарува. Нужно е да сме спокойни. Всеки е длъжен да се пази.

Чисто футболно каква е оценката ви за представянето на отбора в пролетните мачове?

- Трябва да минат повече мачове за точна оценка. Няма причина да съм недоволен. Изградихме почти нов отбор, сменихме го на 70-80 процента. Показахме добри игри, дори и в мача, който загубихме от ЦСКА. Заслужавахме повече, но там се намесиха страничните фактори. Лошото е, че това, което го коментирахме, се изпълни на сто процента. Видяхте и темите, които повдигна Венци Стефанов. Лошото е, че тези неща не виждам как могат да се оправят. В това отношение съм абсолютен песимист. От години си вървим по този начин и си продължаваме. Доста е тежко и неприятно да се бориш срещу системата, явно е много силна.

Как се адаптират новите попълнения в Берое?

- Всички искаме да свикнат бързо, но няма как още на секундата да влязат и да се интегрират. Съвсем нормално и човешко е да трябва да се адаптират, да свикнат като отбор и да се стиковаме. Нужно е и да привикнат с качествата на другите играчи около тях. Това са нормални неща, които отнемат време.

А доколко футболистите привикват към схемата, която използвате (3-5-2)?

- Използвам системата не защото съм й фен, а защото продадохме Еуженио и Бригидо и останахме почти без външни полузащитници. На базата на потенциала, който имам, реших да използвам друга схема, макар и да не съм й привърженик. И да искаме да играем в друга, просто нямаме избор.

Смятате ли, че паузата може да се окаже от полза за вас?

- Няма да е добре, определено, особено ако не тренираме цял месец. Да не говорим, че не се знае кога ще се поднови шампионатът. Тепърва ще трябва да се навлиза и в игрови ритъм. Изобщо това е голям проблем за всички отбори. Но в конкретния момент футболът е на много втори план, важното сега е здравето.