Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Mладен Додич: Не гледам на Локо като  на втородивизионен тим

Mладен Додич: Не гледам на Локо като на втородивизионен тим

30-07-2017 Росен АНГЕЛОВ

Преди месец и половина ръководството на Локомотив София обяви назначението на сърбина Младен Додич за стар??и треньор на тима. След края на миналия сезон Явор Вълчинов напусна след различия с ръководството относно целите и амбициите. Додич е познато име в Сърбия, но не толкова у нас. Ден преди първия мач за сезона в „Надежда“ той отговори на въпросите на „Тема Спорт“.

Г-н Додич, Локо София започна сезона със загуба от дубъла на Лудогорец. Какво очаквате от първото домакинство?
- Предстои ни много тежък мач. Ботев Враца спечели първия си двубой, но ние искаме да победим пред своите фенове. Желая от мач на мач да играе все по-добре и по-добре. Все пак това е нов отбор, аз съм нов треньор за него и със сигурност ще ни трябва време, за да се напаснем взаимно. Да станем едно силно цяло. По време на подготовката играхме контрола с Ботев Враца, но и при тях и при нас оттогава има различни изпълнители и това, че ги победихме, няма никакво значение. Не гледаме онзи Ботев Враца, а този, който победи в първия кръг.
Фаворит ли е Ботев Враца?
- Не. Все пак ние сме домакини и ще разчитаме много на феновете си.
Доволен ли сте от селекцията, която направихте, и очаквате ли още нови попълнения?
- Селекцията ни не е завър??ена. Взехме доста нови имена - последните са Семерджиев и Васил Попов. Ако е необходимо, в зависимост от ситуацията, може да привлечем още. Доста дълго време вече лекува контузия Александър Горанов. Той получи травма по време на подготовката и няма да играе и срещу Ботев Враца.
Какво искате да постигнете с Локомотив София през сезона и какво си поставяте като реалистична цел?
- При преговорите с ръководството целта бе Локомотив да е във върха на класирането, да гони позициите, които дават възможност за борба за Първа лига. Да е фактор в първенството и да играе добре. Важно е също така развитието и налагането на млади играчи. Смятам, че за всичко това е нужно време. Доволен съм от работата с всички в клуба, които много ми помагат бързо да се адаптирам към българския футбол. Но той не е много по-различен от сръбския.
Как се стигна до идването ви в Локомотив София?
- Познанството ми със собственика ??ван Василев датира отпреди 4 години. Тогава бях начело на Ягодина и се готвехме за квалификациите за Лига Европа в Банско. ??грахме контрола с Локомотив София, тогава разговарях с Василев, който бе??е вицепрезидент. Ягодина спечели и оставих добри впечатления у него. Това бе добра препратка за моето сега??но ангажиране в Локомотив София. ??мах и други предложения, предимно от родината ми. Но аз исках да променя обстановката, да дойда да работя в България. В Сърбия вече съм водил доста тимове, включително и младежкия национален отбор. С Ягодина дори завър??их на трето място, играхме Лига Европа.
Това, че Локо Сф е във Втора лига, не ви ли притесни?
- Не, не ме упла??и. Аз не гледам така на Локомотив. Той е познато име и в Сърбия. Клубът е с богата история и традиция. Затова и не гледах на Локомотив като на втородивизионен тим. Неговото място е в елита. Ще бъда доволен, ако успея да го върна там. Заслужават го всички - и феновете, и играчите, и ръководството. Вече месец и половина съм в клуба и виждам емоцията, с която всички говорят за Локомотив София.

В??З??ТКА
??ме: Младен ДОД??Ч
Роден на: 17 октомври 1969 г.
??грае в: Борац Биволе Сърб., Напредак Кру??евац Сърб., Железник Сърб., Напредак Кру??евац Сърб., Пиета Хотспърс Малта
Треньор на: Обилич Белград Сърб. – пом.-треньор (2003), Напредак Кру??евац Сърб. (2004-2007), Нови пазар Сърб. (2007-2008), Динамо Врание Сърб. (2008-2009), Ягодина Сърб. (2009-2010), Нови пазар Сърб. (2011), Напредак Кру??евац Сърб. (2011), Явор ??ваница (2012-2013), Ягодина Сърб. (2013-2014), нац. отбор на Сърбия до 21 г. (2014-2015), Нови пазар Сърб. (2015), Явор ??ваница Сърб. (2016), Борац Чачак Сърб. (2016-2017), Локо Сф (от 9 юни 2017 г. насам)


ЛОКО СФ ДНЕС, 18:30 БОТЕВ ВР
Диема спорт 2

Яначков, Райчев, Виячки, Зюмбулев, Г. Та??ев, ??во ??ванов, Д. Стоилов, Кадифчин, Стефанов, Н. Цветков, Ал. Александров

РЕЗЕРВ??
Витков, Кр. Николов, В. Попов, Мило??ев, М. Йорданов, Семерджиев, ??л. Димитров

КОНТУЗЕН
Ал. Горанов

НАКАЗАН??
няма

ТРЕНЬОР
Младен Додич

??в. Василев, Ал. Кр. Алексамдров, Ат. Димитров, Фиданин, Д. ??ванов, Ем. Стоев, ??в. Михайлов, Харизанов, Григоров, Сп. Георгиев

РЕЗЕРВ??
Митов, Здр. Димитров, То??ев, Альо??ев, Чаворски, Смирнов, Борисов

КОНТУЗЕН??
няма

НАКАЗАН??
няма

ТРЕНЬОР
Са??о Ангелов

СОФ??Я, СТ. „ЛОКОМОТ??В“ СЪД??Я: ГЕОРГ?? ??ВАНОВ