Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой

"Колежа" отново влиза във фризера

08-11-2019 Тема спорт

"Колежа" отново "влиза във фризера". Това стана ясно след вчерашната среща между фенове на Ботев и собственика на клуба Георги Самуилов, която се проведе на базата в Коматево. Тя бе инициирана от привържениците, които бяха притеснени от факта, че на стадион "Христо Ботев" не се работи, а обещанията бяха, че на него ще кипи усилен труд.
Новините след сбирката, която продължи около 90 минути, бяха, че клубът ще се насочи към вариант за разваляне на концесията за стадиона. Причината е, че според сега действащата новото съоръжение трябва да е готово до 13 март 2020 година. Очевидно е, че това няма как да се случи. Собственикът Самуилов е обявил на бултрасите, че строителството на клубния стадион не може да бъде осъществено по сегашната форма и ще се търси друг начин на строеж. Най-вероятно това ще се случи чрез смесено дружество между общината и футболния клуб. Така общината ще трябва да влезе в него със земята под стадиона, а Самуилов да инвестира в строителството. Тоест, ще се премине към варианта, който ЦСКА използва за направата на нов "Българска армия".
Ясно е, че скоро нещата няма да станат въпреки гордите обещания, дадени на 28 август тази година. Тогава на тържествена церемония, на която присъстваха и много политици, помпозно бе даден рестарт на строежа на стадион "Христо Ботев". Строителството уж бе размразено, но много бързо отново влезе във фризера. През лятото багери влязоха на съоръжението, монтирани бяха два крана, които обаче така и не помръднаха. И както се казва, и една тухла не бе сложена. Какво ще става оттук нататък? Едва ли някой знае. Толкова срокове - начални и крайни, вече бяха пропускани. Сега явно ще следват преговори с новоизбраната градска управа, създавания на нови дружества, разваляне на концесия... Единственото ясно е, че скоро Ботев няма да играе мачове на стадион "Христо Ботев".