Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

02-08-2017 Аврам Грант излиза на Левски 1 млн. лева до края на сезона

Аврам Грант излиза на Левски 1 млн. лева до края на сезона

02-08-2017 Янаки Д??М??ТРОВ

Кой ще бъде следващият треньор на Левски? Този въпрос не получи отговор и вчера. Процесите в клуба продължиха да протичат на бързи обороти, а официална информация липсва??е - нито че Николай Митов е освободен, нито че е постигната договорка с чуждестранен специалист, който да застане начело на сините. Главните опции пред собственика Спас Русев, който явно се е заел сериозно със задачата да изправи отбора на крака, отново бяха две - Аврам Грант и Делио Роси. Първият вчера си замина от България, а вторият пристигна!
??зраелецът дойде в София в понеделник и проведе петчасова среща с Русев. На нея присъстваха освен боса също и изпълнителните директори Николай ??ванов и Диана ??ванова. Вчера сутринта има??е и развитие - Русев пак се видя с Грант, който бе отседнал в негов хотел. След нея е имало сближаване на двете страни относно финансовата страна на евентуален контракт. По-късно през деня бив??ият мениджър на Челси се отправи към Лондон. Там ще чака ре??ението на Спас Русев дали ще поеме Левски. В израелските медии се появиха информации, че Грант ще получава рекордна заплата - по 800 хиляди евро на сезон, ако застане начело на сините. Тези информации обаче не отговарят на истината. Въпреки това Аврам ще излезе доста солено на Левски - той ще прибере под формата на заплати и бонуси около 1 милион лева само до края на сезона. Това не е никак малка сума за тима от „Герена“. Но пък не е голяма за специалист с визитката на Грант. Той е получавал около 1 милион евро като национален селекционер на Гана (2014-2017 година). ??зточници, близки до израелеца и Спас Русев, твърдят, че двата им разговора са били доста ползотворни. Но това съвсем не означава, че ще завър??ат с подписването на контракт.
Това се потвърди и с напредването на деня. Босът на сините попромени малко плановете си, но не и концепцията си да изслу??а и другата главна кандидатура. Бизнесменът не пътува за ??талия, за да се срещне с бив??ия треньор на Лацио Делио Роси. А направи така, че 57-годи??ният специалист да пристигне в София. ??талианецът кацна в столицата ни привечер. Той дойде с полет от Рим и бе??е посрещнат във В??П залата на аерогара София. Подобна чест бе оказана и на другия кандидат Аврам Грант. Разговорите с Делио Роси продължиха след редакционното приключване на броя. Едва след тях Русев трябва??е да ре??и на кого да повери Левски. Финансовите претенции на треньора, който за последно бе начело на Болоня през 2015 година, са малко по-ниски от тези на Грант.
Краен вариант пред Спас Русев е 63-годи??ният французин Рене Жирар, който през 2012 година направи Монпелие ??ампион. Разговори с него ще има само при провал на тези с Грант и Роси. Последният тим, който води Жирар, е Нант през 2016 година.
Едно е ясно - Левски ще бъде воден от чуждестранен треньор. А конците на „Герена“ в сянка може да дърпа Константин Папазов. Тити присъства на понеделни??ките разговори с Аврам Грант. Той участва дейно в процесите, които текат в Левски в момента, и държи връзка по важните въпроси със Спас Русев, а контактите му със сина на синия бос – Евгени, са почти всекидневни.