Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Адвокат Трендафилов: Не стои на дневен ред стадионът да не е в Борисовата градина

Адвокат Трендафилов: Не стои на дневен ред стадионът да не е в Борисовата градина

27-06-2019 Тема спорт

Адвокат Станислав Трендафилов, който представлява ЦСКА, остана изненадан, че на вчерашното второ обсъждане на ПУП на Борисовата градина в УАСГ, спортната тема, която е с най-голямо значение, не бе засегната сериозно.
"Нашият проект остава назад, при положение че е една съществена част от парка, а и е значим обект не само за София, но и за България, защото това е марката "ЦСКА". Професионалните организации не казаха нищо за цялостната спортна инфраструктура. Не съм чул един сериозен аргумент някой да каже защо пречи изграждането на един нов стадион или пълната реконструкция на стария - без излизане от чашата на сегашния, без нарушаване на растителността. Чуваме бегло преосмисляне на становището на арх. Ковачев и на г-жа Фандъкова, че все пак ще се разреши изграждане на подвижните козирки за част от трибуните. ЦСКА не е собственик на имота. Работим с държавата. Седим на една позиция с министър Кралев. Едно евентуално преразглеждане на плана доста би забавило процеса по изграждане на стадиона. Борим се с всички юридически средства. С оглед, че това е домът и храмът на ЦСКА, за нас не стои на дневен ред този стадион да го няма там или да е на друго място. С оглед на процедурата, която дали нарочно, или не, се развива по този начин, вероятно ще имаме затруднения. Но пак казвам - стадион ще има. Към този момент чуждите инвеститори са убедени, че ЦСКА е един световен проект. Те знаят марката "ЦСКА", която е позната и в Европа. Така че към момента имаме тяхното намерение и готовност да инвестират. Не мога да ви отговоря колко биха чакали. Дори този инвеститор да се отдръпне от нашия проект, пак казвам: стадион ще има", каза още адв. Трендафилов.