Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Аматьори с претенции към ЦСКА за „Армията”

Аматьори с претенции към ЦСКА за „Армията”

09-03-2017 Тема спорт

Аматьорите от ЦСКА 1948 само в рамките на един час атакуваха ЦСКА с публикация в официалния си сайт, а след това му се примолиха с писмо до изпълнителния директор Трифон Попов.
Чрез съобщението си четвъртодивизионната формация иска да се оповестят инвестициите на ЦСКА в „Армията” и Панчарево, тъй като не било обявено публично в какъв размер са. Аматьорите обвиняват ЦСКА, че бил „узурпирал” базите - необяснимо твърдение, предвид че армейците имат валиден договор за ползването им с Министерството на младежта и спорта (ММС).
Освен това от ЦСКА 1948 твърдят, че „Армията” и Панчарево били „нашият дом”. От началото на сезона формацията, водена от Валентин Илиев, домакинства на ст. „Васил Левски” и този в Обеля, а през пролетта планира да го прави в Горубляне.
В няколко абзаца от своята декларация, в рамките на изключително дълги изречения, аматьорският клуб се опитва да обясни, че е подал заявление до ММС, с което е изискал информация за направените инвестиции в „Армията” и Панчарево. От министерството обаче са ги насочили към ЦСКА, защото без съгласието на клуба няма как тези данни да бъдат обявени.
Точно един час след обръщението на аматьорския клуб, които бяха публикувани около 11:00, от четвъртодивизионната формация входираха молба с претенциите си до ЦСКА. С нея те пожелаха да получат информация за направените инвестиции в базите.
„Болно ни е от това, че сме принудени да обикаляме по софийските квартали, за да намерим терен на децата ни за провеждане на официалните ни срещи и нормален тренировъчен процес. Болно ни е, че на феновете ни се налага да плащат по-скъпи билети (б.р. – по 10 лв.), за да може да покрием разходите си по провеждането на всеки един домакински мач. В същото време един друг отбор използва стадион „Българска армия“ и тренировъчната база в Панчарево, твърдейки, че прави това на основание сключено споразумение с Министерството на младежта и спорта (ММС). Споразумение, за чиито съществуване, параметри и изпълнение обществеността в Република България е все още в пълно неведение. Според единствената публикувана информация от страна на ММС наемът за използване на горепосочените спортни съоръжения е в размер на 80 000 лева на месец. По прости сметки за десетте месеца, откакто нашият дом е узурпиран от въпросния футболен клуб, би следвало да са били платени около 800 000 лева”, се пише в част от декларацията на ЦСКА 1948.

Милко Георгиев:
Ще им дадем по един буквар
да обяснят какво точно желаят

ЦСКА отговори на аматьорите от 4-та дивизия с изказване на своя административен директор Милко Георгиев. Той излезе с позиция, след като се бе запознал с публикацията на ЦСКА 1948, като посочи, че е неразбираема. Георгиев заяви, че ЦСКА ще помогне на аматьорите, като им даде буквари. Шегата е актуална напоследък заради транспарантите на фенове на Левски по време на вечното дерби, в които имаше натрапчиви правописни грешки.
„Бих искал да коментирам два аспекта от тази декларация. Чисто граматически очевидно и на тези хора ще трябва да носим букварите, защото декларацията им е пълна с граматически грешки. Както е тръгнало, ще раздаваме още буквари. По отношение на претенциите им бих искал да ги помоля да входират молба в деловодството на ЦСКА с описание какво точно искат от нас. Когато входират молбата, ще се събере нашият управителен съвет, ще разгледа случая и ще им отговорим официално”, коментира лаконично Георгиев пред клубния сайт.


Сашо Манов:
Тези не са страшни, ако
искат - да платят за базите

Директорът на музея на ЦСКА Александър Манов коментира накратко претенциите на аматьорите за „Армията” и Панчарево.
„За какво им е на тези да получават такава информация? Искат те да платят ремонтите по базите ли, какво? Ако имат желание – да заповядат. Но не мисля, че могат да си го позволят. Тези не са страшни. Могат да приказват каквото си искат. Аз съм спокоен – ЦСКА е в добри ръце и не му трябват други. Полека-лека нещата ще се наредят. Четвърт век никой не беше давал пари за „Армията” и Панчарево, а сега имаме хора, които дават мило и драго, за да възвърнат предишния им блясък. ЦСКА тепърва ще се развива и много скоро отново ще е водещата сила в България”, каза Манов пред „Тема Спорт”.

Лицензират
Панчарево
до седмица

Единият от терените в Панчарево ще бъде лицензиран за официални мачове при юношите в рамките на седмица, разбра „Тема Спорт”. В следващите дни от ЦСКА ще се свържат с комисиите на БФС и общината, които трябва да направят инспекция на базата край София и да позволят провеждането на официални мачове. Възможно е проверките да се състоят още до края на седмицата.
Армейците на този етап ще използват горния терен за своите срещи при юношите. Трибуната към него бе напълно обновена, а в следващите дни ще бъде завършено и поставянето на новото осветление. При добро стечение на обстоятелствата и бързо разрешение от страна на комисиите ЦСКА отново ще може да провежда официални мачове на юношите в Панчарево в рамките на по-малко от две седмици – в уикенда на 18-19 март. Първоначалните очаквания бяха това да се случи в началото на месеца, но заради дълго задържалите се отрицателни температури по-рано през годината дейностите бяха възпрепятствани.
Съблекалните в Панчарево вече са завършени, а до края на месеца ще е готов и супермодерният фитнес център. Той е оборудван с последни модели уреди, които са били избрани от кондиционния специалист на ЦСКА Томас Нойберт.