Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

13-09-2016 Арестуват член на УС на федерацията по баскет

Арестуват член на УС на федерацията по баскет

13-09-2016 Тема спорт

Един от новите членове на Управителния съвет на федерацията по баскетбол - Ради Минчев - бе??е арестуван днес. Той бе??е избран преди по-малко от две седмици на този пост.

Арестът му обаче няма нищо общо с баскетболните дела. Той е кмет на Перущица, а освен него, още петима други членове на Общинския съвет са задържани. Минчев е избран от квотата на Реформаторския блок.

Разследването се води от отдел "??кономическа полиция" към Областната дирекция на МВР-Пловдив. ??звър??ени са претърсвания и изземвания на общо 16 адреса. Процесуално-следствените действия продължават.

Преди около година Районната прокуратура в Пловдив започна разследване срещу кмета на Перущица Ради Минчев за длъжностно присвояване след получен сигнал от общинския съветник Георги Злачев. ??кономическа полиция тогава започна проверка на случая.

Сигналът е за нередности по проектите за изграждане на Мултифункционалната спортна зала в града, ремонта на ??сторическия музей, създаването на ??нформационен туристически център и за поставянето на соларно улично осветление. В сигнала става дума и за сделка с 10 тона желязо за над 5000 лв, свалени от сградата на ??сторическия музей, които според Злачев са подарени на частна строителна фирма.