Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

15-05-2017 Асен Великов:  Вече знаем как да  играем в защита

Асен Великов: Вече знаем как да играем в защита

15-05-2017 Тема спорт

Ако съдиите ни подпираха, сега щяхме да се готвим за финал с Берое, а не за пети мач в Правец

Капитанът на Лукойл Академик Асен Великов винаги е бил от играчите, които се отличават на терена със себераздаване и сърцато поведение. Това се видя и в четвъртия двубой с Рилски спортист, когато има??е ключови изяви в опазването на Йордан Бозов. Той сподели пред „Тема Спорт”, че именно втората среща в Самоков трябва да служи за пример на неговия тим относно противодействието срещу лидера на съперника.
„Оказа се, че именно опазването на Данчо е разковничето за спечелване на тази серия. В първите три срещи ние не играхме добре в защита. Вкарахме над 80 точки, но спечелихме само веднъж, което ни показа, че само с нападение няма да успеем да се справим. Когато ножът опря до кокала обаче се видя, че разполагаме с по-голям потенциал и само със себераздаване ще може да победим. Данчо е човекът, който внася спокойствие и организира всичко в играта на Рилски. Той знае във всеки момент какво да направи, защото натрупа огромен опит. Но ние сме 4-5 човека, които може да се изреждаме и да го пазим. Това ни дава предимство и ако правилно подходим към мача в Правец, съм сигурен, че ще спечелим. Вече знаем как да играем в защита и смятам, че срещата в сряда ще ни бъде по-лесна”, констатира Великов.
31-годи??ният гард отчете изявите на Бозов като пример, който може да се разгледа по два начина. „На първо време той е пример за поведение – чисто професионално. Грижи се по отличен начин за тялото си, спазва режим и показва, че при правилно отно??ение, кариерата на един играч може да продължи много дълго време. От друга страна, младите трябва да се замислят, защото действително не им прави чест, че няма кой да го замести. Това говори красноречиво за амбициите и поведението им”.
Великов отказа да коментира съдийството в серията с Рилски спортист, което предизвика сериозни полемики. „Сигурен съм, че всеки отбор може да намери над 10 ситуации в един двубой, в които е ощетен. Само ще споделя, че ако действително ни подпират, както се говори, тогава вече да сме на финал и да мислим за Берое, а не за пети мач в Правец”.