Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

17-04-2015 Балотели - доказано най-руганият във Вис??ата лига

Балотели - доказано най-руганият във Вис??ата лига

17-04-2015 Тема спорт

Нападателят на Ливърпул Марио Балотели е най-обижданият футболист от английската Вис??а лига в социалните мрежи, показа проучване на Острова.

??зследването е дело на организацията за борба с расизма и обидите Kick It Out, като в случая се отчитат злонамерените съобщения изпратени до играчи, клубове или други фенове в мрежата.

По този показател абсолютен първенец е Супер Марио, за когото Ливърпул брои 16 милиона паунда на Милан през лятото. За него се отнасят 8 хиляди обидни поста в периода август 2014 година – март 2015 година. Над половината от тях имат расистко съдържание.

Самият играч не е чужд на подобни противоречия, като през декември отнесе наказание от 1 мач и глоба от 25 хиляди паунда, след като публикува в „??нстаграм“ съобщение с анти-семитистко послание. Впоследствие нападателят го изтри и се извини.

Статиститките от проучването отброиха около 134 хиляди обидни поста в интернет за същоя период. Втори в класацията е английският национал от Арсенал Дани Уелбек с 1700 поста, следван от друг футболист на Ливърпул – Даниел Стъридж с 1600.

От клубове най-мразен в мрежата е лидерът Челси, който е отнесъл близо 20 000 обиди, а след "сините" се нареждат Ливърпул (19 000) и Арсенал (12 000). От антидискриминационния панел са направили разбивки и на каква основа процентно са различните обидни съобщения:

- 28% на расова основа

- 25% на полова основа

- 19% на основа сексуална ориентация

- 11% на основа инвалидност

- 9% антисемитизъм

- 5% ислямофобия

- 2% на възрастова основа

От всички 134 000 случая на дискриминационни обиди, едва срещу 140 са били подадени жалби в Kick it Out, заключва изследването.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар