Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

07-08-2016 Бежанка с победа на Олимпиадата

Бежанка с победа на Олимпиадата

07-08-2016 Тема спорт

Юсра Мардини записа първата победа за отбора на бежанците на олимпийските игри на Рио 2016. Сирийската плувкиня спечели серията си на 100 метра бътерфлай, но не успя да се класира за полуфиналите на дисциплината на олимпийските игри.

18-годи??ната Мардини е част от десетчленния отбор на бежанците, който се състезава в Рио де Жанейро под олимпийски флаг. Преди година тя и семейството й бягат от раздираната от войната Сирия. Тогава сирийката плува за живота си, след като се оказва във водата заради повреда на лодката, която е превозва от родината й до гръцкия остров Лесбос.

След 25-дневно пъте??ествие, което преминава през Ливан, Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Унгария и Австрия тя се установява в Германия. Сирийката, която плува от тригоди??на, показа дух и на олимпийските игри в Рио де Жанейро и в своята серия печели с повече от секунда преднина пред втората Ореолува Черебин (Гренада).

Мардини фини??ира за 1:09,21 минути, което е по-слабо от времето, което й донесе олимпийска квота – 1:08,51. Сирийката обаче бе??е доволна от представянето си, въпреки че не успя да се класира на полуфиналите, където отидоха плувкините с 16-те най-добри времена от сериите.

„Всичко бе??е невероятно. Единственото нещо, за което бях мечтала бе??е участието на олимпийски игри. Чувствах се добре във водата. Доволна съм от представянето си, започва да връщам преди??ната си форма. ??зключително приятно е да се движа сред толкова големи ??ампиони на Олимпиадата. Тяхната конкуренция е вълнуваща“, коментира Юсра Мардини след серията си.