Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

25-06-2014 Без гаранции за бъдещето на Ботев, обезпечени са за кратко

Без гаранции за бъдещето на Ботев, обезпечени са за кратко

25-06-2014 Тема спорт

??зпълнителният директор на Ботев Тервел Златев обяви, че клубът е обезпечен финансово за най-близкото бъдеще на тима, но за по-дълъг период не може да се гарантира нищо.

Всички банкови сметки на Ботев са замразени, вследствие на случващото се с КТБ, което не позволява на ръководството да използва оперативно необходимите суми.

По-рано през деня стана ясно, че се спира временно строежът на стадион „Христо Ботев“. Тервел Златев уточни, че причината е ограниченият достъп до финанси на клуба.

"Води до определени затруднения относно изпълняването на поетите ангажименти и дори рутинната работа в клуба. През последните няколко дни споменах, че клубът функционира нормално, спортно-техническият щаб и футболистите също. Това остава непроменено. ??скаме да уведомим обществеността, че режимът на разплащане е нару??ен и преустановяваме работа с на??ите контрагенти", започна Тервел Златев.

„Нару??ен е балансът на управлението на клуба, но въпреки това, в медиите има много некомпетентни изказвания, че едва ли не ще ни отнемат лиценза“, каза изпълнителният директор на Ботев.

Запитан за трансферите в клуба, предвид ситуацията в момента Тервел Златев обяви: „Към този момент работим върху различни модели, за да може тези процеси да не бъдат възпрепятствани, но ако ситуацията с управлението на клуба се забави, ще се опитаме да избегнем евентуални проблеми в това отно??ение.“

„Ние планираме дългосрочно разходите си. Все още към този момент няма безпокойство. Надяваме се ситуацията скоро да бъде разре??ена. Взели сме правилни ре??ения, които да обезпечат клуба в следващите мачове. Ако обаче продължава тази ситуация, никой не може да гарантира осигуряването на клуба в по-дълъг период“, каза още Тервел Златев.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар