Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Белчев отличи трима играчи

Белчев отличи трима играчи

27-06-2017 Тема спорт

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев говори пред медиите след прибирането на отбора от лагера в Австрия в неделя вечерта. Полетът от Мюнхен закъсня, като играчите кацнаха малко след 23:00 часа. Белчев коментира впечатленията си от лагера в Австрия. Пред „Тема Спорт” той сподели и мнението си за част от играчите и говори за бъдещето на Арсенио и Бумал на „Армията”. В интервюто са включени и отговори на наставника пред клубния сайт, за който говори точно преди полета към София.

Г-н Белчев, доволен ли сте от лагера в Австрия?
- Да, получи се добър лагер, при отлични условия и силни съперници. Резултатите са добри, макар че те не ме интересуват чак толкова на този етап. Важното е как се представяме, както и да има единомислие по време на самата игра. Няма как да не бъда доволен на база това, което видях в проверките. Но ми се искаше да разполагам с по-голяма група футболисти - поне 22-ма (б.р. - ЦСКА използва 21 в контролите). С малки изключения съм доволен от показаното. Въпреки добрите резултати обаче не бива да се заблуждаваме. Предстои ни много работа. А и нашата действителност в България е доста по-различна. В Австрия се изправихме срещу настроени офанзивно отбори. Докато на родна земя е по-друго игровото поведение на съперниците ни. Така че нека не правим прибързани изводи.
Попълненията от зимата изкараха втори лагер, виждате ли ги по-адаптирани и сплотени?
- Да, мисля, че колективът ни е добър, а играчите, които дойдоха през зимата, вече показват израстване и се адаптират към отбора. Имам предвид особено Меркадо, който според мен

показва голямо
израстване

на този етап. Надявам се да продължим в този дух и да не се ограничаваме с постигнатото до този момент. Играчите трябва постоянно да имат стремеж да се развиват, да си поставят високи цели и да ги преследват с упорита работа.
Бихте ли могли да отличите и други футболисти освен Меркадо? При Малинов също се наблюдава израстване като че ли?
- Да, така е. Виждам такова не само при Меркадо, но и при Малинов, а също и при Давид Симао. Това ме обнадеждава, нужно е играчите да показват, че са готови по всяко време да защитават екипа на ЦСКА.
Срещу Карабах използвахте трио в халфовата линия в лицето на Пинто, Симао и Малинов, като последните двама си сменяха местата зад нападателя и до Пинто...
- Проверките са за това - да опитваме нови неща, да търсим варианти. Нормално е да пробвам нови възможности, а изводите остават за мен.
Какво още трябва да подобрите?
- Въпреки резултатите, които имаме, ние сме здраво стъпили на земята, знаем, че имаме доста елементи за изчистване до първенството и се надявам да сме готови за шампионата.
Достатъчно ли ви беше времето на лагера, за да си направите необходимите изводи за състава?
- При нас няма много нови - само Енрике. С другите сме работили отпреди. В общи линии - да, ясно ми е за какво става въпрос,

наясно съм с
възможностите
на почти всички

Но ЦСКА трябва да има 22-ма титуляри и всеки да е готов по всяко време да помогне на отбора.
Какво е положението с Арсенио Нунеш? Напуска ли?
- Да, няма го в отбора. Предполагам, че няма да разчитаме на него.
А с Бумал?
- Ситуацията е същата като с Арсенио. Те не са се присъединили към отбора, което означава, че няма да са част от ЦСКА.
Казахте, че при завръщането от Австрия искате всички футболисти да са здрави, както и да сте изчистили някои детайли в играта. Постигнато ли е всичко това?
- Да, освен резултатите и играта най-хубавото е, че запазихме здравето на футболистите. Както знаете, за период от 7 дни изиграхме 4 проверки на добро ниво. Говорим за тежки мачове, а и с ограничен брой футболисти.
От колко още нови имена има нужда от ЦСКА?
- Привличането на футболисти не е на всяка цена, ЦСКА има нужда от добри играчи на всеки пост. И бъдете сигурни, че ако попаднем на такива, ръководството ще направи възможното, за да ги привлечем. Идеята е да надграждаме и да сме готови за целите, които стоят пред ЦСКА. В крайна сметка

конкуренцията
ражда качеството

и не бива да се задоволяваме само с това, което имаме.
Може ли да има още напускащи играчи?
- Едва ли. Както казах - важното е да надградим отбора. Добре е да се запази съставът и да го подобряваме.
Вие вдигнахте високо летвата, изискванията на феновете също са високи. Готови ли сте за това, което всеки във и около ЦСКА иска?
- Да, в ЦСКА целите винаги са високи. Доколко аз вдигнах летвата... Мисля, че футболистите я вдигнаха с оглед това, което показахме през пролетта. Но трябва и през новия сезон да държим високо ниво и постоянство. Въпреки това отборът, мисля, е готов за това, което всички искаме.
Подготвени ли са физически играчите за новия сезон?
- Да, мисля, че се намират в добро състояние, а и те не са загубили кой знае какво с оглед, че почивката им бе съвсем кратка.

Десподов: Титлата е
достатъчна мотивация

Крилото на ЦСКА Кирил Десподов бе единственият играч, който се съгласи да говори пред медиите след кацането на отбора в София в неделя вечерта.
„Направихме много хубава подготовка, която беше ползотворна за всички играчи. Имахме 5 силни контроли, всичко беше перфектно. Гледахме да не обръщаме внимание на новините около евроучастието, макар че нямаше как да не четем какво се пише. Неприятно стана, че 10-15 минути преди жребия ни изхвърлиха”, каза Десподов.
„Имаше умора по време на проверките, нормално е да не сме напълно свежи, но сега получаваме 2-3 свободни дни и ще отпочинем. Вътре в отбора си говорим, че титлата е достатъчна мотивация за нас”, коментира още Десподов, който взе участие в 4 от летните проверки, вкарвайки 1 гол и добавяйки 2 асистенции.

Чорбаджийски: Трябва да
свикнем да побеждаваме

Капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски направи обзор на лагера в Австрия.
„За нас, футболистите, беше хубаво, че имаше повече мачове и по-малко физическа работа. Комплектоваме отбора и нещата се получават добре. Разбира се, не си правим генерални изводи все още. Трябва да работим много, защото имаме пропуски. Но и показахме добри страни. Резултатите говорят, че се представяме все по-силно, обаче трябва да го затвърдим и в официалните мачове. Хубаво е, че печелим, важно е да свикнем да сме победители във всяка среща”, каза Чорбаджийски пред клубния сайт.
„На практика не сме излизали от форма, ние, националите, даже не сме и почивали. Имахме 4-5 дни, колкото да изчистим главите. А другите момчета получиха по десетина дни. За този период няма как да излезеше извън форма, само има малко тежест в краката. Нека не създаваме излишно напрежение около титлата. Във всяко интервю за това си говорим. Ясно е, че се борим за първото място. Но го правим лека-полека, без много шум. Нещата ще си дойдат от само себе си. Колективът е страхотен, затова имаме резултати и сме усмихнати”, добави Чорбаджийски.

ТС ПИТА:

Собственикът на Левски Спас Русев някога ще публикува ли снимка, свързана с клуба?

Колко клуба в Първа и Втора лига ще имат сериозни финансови проблеми през новия сезон?

Колко български футболисти ще запишат повече от 5 мача за Лудогорец в предстоящия шампионат?