Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

24-03-2020 Бербатов с дарение

Бербатов с дарение

24-03-2020 Тема спорт

Димитър Бербатов се включи в кампанията на Българския лекарски съюз (БЛС) - "За героите в бяло". Целта на инициативата е осигуряването на средства за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна.
"Те са героите, които аплодираме. Но са хора, не са нито безсмъртни, нито недосегаеми за вируса. За да има кой да ни спасява, трябва да се погрижим и за тяхната защита. Ние се нуждаем от тях, а те - от нашата подкрепа", апелира Бербо, който откри кампанията освен с призив и с лично парично дарение.
"Намираме се в една безпрецедентна и кризна ситуация. Затова искам да използвам възможността да изкажа своята благодарност към всички медицински лица, към всички лекари, към всички медицински сестри, болници, към Националния оперативен щаб, към държавните ни институции и всички, които правят така, че да спрат разпространението на този вирус. Не мога да си представя през какво минавате - безсънните нощи, емоциите, усилията, труда, неприбирането вкъщи при семействата само за да се спре разпространението на този вирус. Най-малкото, което мога да направя и да кажа, е благодаря. Реших да направя лично финансово дарение. Надявам се, че е и други българи ще последват моя пример. Защото нека не забравяме нещо - всички сме заедно в това предизвикателство. Всички останали - нека си останем вкъщи", каза Митко.
БЛС предоставя имейл за връзка: blsus@blsbg.com. Открита е и банкова сметка:
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19