Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Богатите също плачат, но обичат и да харчат

Богатите също плачат, но обичат и да харчат

31-07-2015 Желю СТАНКОВ

??ли защо Домусчиев създава впечатление на покериграч в състояние на „тилт“

Кирил Домусчиев има важни и отговорни дела с държавата, а това го казваме без никаква ирония, защото масовия запалянко се чуди къде изчезна човекът, който не обича да изчезва, а напротив - има хоби да се показва. Действията на ??ефа на Лудогорец обаче са видни. Той е като покериграч, който е в състояние на "тилт".
Когато сте в губеща или да кажем просто неблагоприятна серия, вариантите да се окажете в пагубното за всеки покер играч състояние "тилт" стават много.Тилтът е състояние, което се отразява негативно на играта ви, защото сте афектирани от някакво моментно емоционално състояние, което ви пречи да мислите трезво и да взимате правилни ре??ения. Било то щастие, тъга, умора, нервност или гняв. Позволите ли на каквато и да била емоция да ви води за носа по време на раздаването, честито - вие сте в Т??ЛТ.
Шефът на Лудогорец изобщо не показа, нито чрез изявление, нито чрез действия, че отпадането от Милсами в пресявките на Шампионска лига го е прекър??ило.Само той си знае дали в часовете и първите дни е настъпил емоционален срив, докато за финансовия удар е ясно какви са параметрите на загубите.
При неусвоени потенциални около 4 милиона евро минимум, Домусчиев харчи като бесен. Дори Николета Лозанова не е способна да пилее толкова, ако я пусне?? в луксозните бутици в Милано, Париж и Лондон. А Домусчиев купува само бутикови футболисти, сигурно цялата А група няма сумарно такива покупки това лято, колкото струва единия от новите бразилци в Лудогорец. Левски за цялата селекция няма да похарчи 175 хиляди евро, колкото от Разград платиха на Ботев за един млад нападател. А в Ботев същия Чунчуков пристигна без пари като избягал от Левски… Но това е друга тема.
Въпросът пред голяма част от футболните запалянковци обаче е - защо е нужно цялото това лятно харчене на Лудогорец. На фона на обедняващата А група тимът от Разград демонстрира все по-голям портфейл. Редно бе поне половината от целия микробус с бразилци да бъдат взети през миналата зима, за да си избият парите сега в груповата фаза на един от двата турнира на УЕФА. Защото сега цяла година скъпите бързаци на Лудогорец ще се надбягват с евтините бекове на Левски, Литекс, Берое и останалите от А група. ?? ще получават за това заплати, които са немислими за изброените тимове.
Кирил Домусчиев със сигурност много е мислил по тези теми и си е направил добре сметката. Без много да се напрягаме, можем лесно да изчислим, че ако следващото лято Лудогорец отиде на плейоф за влизане в Шампионска лига, ще избие цялата селекция от това лято, а ако влезе в групова фаза, независимо в кой турнир, вече ще е на плюс. ?? то само от награден фонд. Евентуална продажба на някой ще бъде вече голям бонус.
??злиза, че футболът не е точно като покера. Тук е необходимо просто да се овладее?? за ден-два и да продължи?? да спазва?? стратегията такава, каквато е била и в преди мачовете с Милсами. Някъде казват, че за да спечели?? нещо голямо, трябва да изгуби?? нещо голямо. При Домусчиев нещата са относителни, защото той не спира да инвестира. На всичкото отгоре неговите служители анонсираха огромна инвестиция в нова свръхмодерна тренировъчна база.
Не, това не е пир по време на чума. Това, че някъде могат да си позволят нещо, което правят хората по цял свят, не е повод за насочване на омраза. Виж, когато в Разград действат така, че всички да ги сочат пръст и говорят така, че всички да ги обиждат, е съвсем друг въпрос, който многократно сме разисквали.
Да, богатите също плачат. А футболът просто е част от живота. Сега просто сме попаднали на серията „Богатите обичат да харчат“.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар