Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Божков иска извинение от феновете

Божков иска извинение от феновете

07-05-2020 Тема спорт

Драматичните събития около Левски продължават с пълна сила. Вчера стана ясно, че босът на клуба Васил Божков има условия, за да прехвърли мажоритарния пакет акции на клуба. Той е изискал извинение от феновете на сините, а те нямат намерение да му дават такова. Това разкри председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян. Той го стори с дълъг пост във Фейсбук, с който опита да обясни какви срещи и разговори са вървели в последните дни, за да се стигне до момента, в който феновете да потърсят заем от държавата, за да бъде спасен клубът, както и да поискат Божков да прехвърли акциите. Това стана с написването на две писма.
„На срещата ни стана ясно за интерес от потенциален нов спонсор от офшорна зона, за който Павел Колев спомена в радиоинтервюто си в същия ден (б.р. – изпълнителният директор говори за фирма, която се занимава с недвижимо имущество и спонсорство). Също така стана ясно, че няма положителна промяна от финансова гледна точка спрямо предната седмица и че Васил Божков иска феновете да му се извинят. Предвид последното си позволих от собствено име и от името на НКП да заявя, че няма да се извиняваме, тъй като не сме поемали никакви ангажименти спрямо него. Нещо повече - намеренията и позицията ни му бяха представени лично на 22 януари и на срещата с него преди това. В този смисъл, ако г-н Божков иска извинения от някого, то трябва да ги търси и евентуално получи от хора, които са поемали ангажименти и впоследствие са го разочаровали“. Най-вероятно става въпрос за представители на фракция „Ултрас Левски“.
Хиндлиян призова феновете за обединение, защото до десетина дни клубът може да обяви фалит. „Различията помежду ни си проличаха ясно и след срещата при Борисов през януари, въпреки че отидохме с обща нагласа. Независимо от всичко обаче и след много разговори и спорове единодушно решихме да действаме в името на Левски.
Това трябва да дава на всеки ясен знак, че наистина сме изправени до стената и това беше единственият възможен ход, за да дадем шанс на клуба да избута до трансферния прозорец.
Убеден съм, че е много важно организациите да сме единодушни, макар и застанали зад позиция, която е спорна, отколкото за пореден път да бъдем като орел, рак и щука. Колкото и да е трудно, вярвам, че трябва да сме обединени като общност, защото в крайна сметка, когато бизнесът на собственика е застрашен, той се сеща, че има привърженици, които да гасят пожара; когато трябва да се иска кредит от държавата, привържениците трябва да се подпишат под искането; когато трябват пари, пак същите привърженици събират 1,75 милиона за 45 дни, правят 100-годишен юбилей и прочие, и прочие...
Аз лично не бях достатъчно активен по време на карантината. И ми се наложи да участвам в нещо, в което не ми е приятно да участвам. Къде обаче бяха всички останали и защо заедно позволихме да се стигне дотук - да сме на десетина дни от смъртта и да оплюваме единствените измислени решения, за да избегнем за пореден път срещата с нея?
Или с други думи, ако не направим нищо, отиваме в аматьорския футбол и ще сме виновни, че сме го позволили, ако опитваме да се спасим по единствения измислен на този етап начин - защо сме се унижавали да искаме помощ от държавата? Както написа една позната преди дни: „Ако Българинът беше индианец, със сигурност щеше да се казва Нямащият Угодия“, написа Хиндлиян.