Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

13-12-2019 Борислав Кьосев: Искам да помогна  на малките клубове

Борислав Кьосев: Искам да помогна на малките клубове

13-12-2019 Тема спорт

Лазаров е велик ръководител, който заслужава да остане като почетен председател на федерацията, отсече кандидатът за президент на БФВ

Борислав Кьосев официално бе издигнат като кандидат за президент на родната федерация по волейбол. Членът на Управителния съвет на централата бе подкрепен вчера открито от четирима представители на клубовете, които имат право на глас. Редом до него в пресклуб „България” застана Мартин Стоев като председател на Сливнишки герой, както и шефовете на Миньор Перник, Етрополе и Град Белоградчик. Заедно с тях бяха и доскорошният треньор на Добруджа и наставник на националния отбор за младежи Пламен Христов, както и председателят на НВЛ Мина Николова. Те се обединиха около кандидатурата на бившия национал. Както „Тема Спорт” вече съобщи, Боре Кьосев е издигнат за председателския стол от името на клуба на Мартин Стоев – Сливнишки герой.
Легендата от близкото минало заяви, че приоритет за него, ако бъде избран за наследник на Данчо Лазаров, ще бъде работата с малките клубове. „Големите клубове могат да се оправят сами. Те могат да намират средства. Малките са тези, които трябва да получат помощ, защото там се раждат талантите. Аз самият съм от дупнишко село и съм тръгнал от малко място към големия волейбол. Не ми харесва самото определение „малки клубове”. Тук трябва да говорим за едно цяло. Аз ще продължа да бъда приятел с Любо Ганев. Нямаме много различия с него. За мен той има място в Управителния съвет и ако аз бъда избран за председател, ще го поканя да остане член на ръководството. Ако клубовете не ме изберат обаче, ще продължа да помагам”, заяви Кьосев.
Той не уточни каква точно подкрепа е получил от клубовете, но призна, че е говорил с над 30 от тях. „Няма да тръгна да обикалям страната. Аз го правя от много време и не смятам, че сега е нужно. Много хора ми се обадиха, за да ме подкрепят. Дори такива от клубове, които са подкрепили Любо Ганев”, каза още Кьосев.
Бившият посрещач обяви Данчо Лазаров за велик ръководител и заяви категорично, че мястото на Инженера трябва да е на почетен председател на федерацията. „Г-н Лазаров е направил много за българския волейбол. Той е голям, велик ръководител. Пред него вратите винаги са отворени навсякъде, където отиде. Там, където другите чакат, той влиза. Дал е толкова много и продължава да го прави. Смятам, че трябва да има приемственост. И той трябва да бъде почетен председател на федерацията. Трябва да има представителни качества, защото е познато лице и може да ни помогне много в близко бъдеще в международно отношение. Това бе гласувано миналата година в Русе и смятам, че е полезно за българския волейбол”, каза Кьосев. Това означава, че ако той заеме поста на Лазаров, Инженера ще остане със сериозни позиции във федерацията, както съобщава и уставът на централата. Въпреки това легендата е категоричен, че не е човек на Лазаров и също е на мнение, че федерацията има нужда от промени и има хора, които не работят и трябва да бъдат освободени от Управителния съвет.