Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Ботев Пловдив в безтегловност

Ботев Пловдив в безтегловност

06-06-2014 Желю СТАНКОВ

В клуба трябва??е отдавна да са готови за вариант без Мъри и вече да имат ре??ение

Мислехме си, че Ботев Пловдив е едва ли не най-добре структурирания и организиран клуб в България, но се оказа, че това съвсем не е така. Една треньорска оставка показа, че канарчетата си имат проблеми и само за 48 часа могат да изпаднат в безтегловност. ?? на този етап проблемите не са финансови, въпреки че вече се прокрадват и такива тези с оглед на събитията по високите етажи на държавата.
Кахърите на Ботев са в това, че в момента хората от Коматево не се държат като клуб от най-висок ранг. Оставката на един треньор не би трябвало да е проблем, заради който в клуба да се хванат на главата.Защото ако всичко им е наред, те би трябвало отдавна да са подготвени за напускането на Станимир Стоилов и неговия щаб. Херо не би трябвало да го коментираме, защото той бе представен едва преди няколко дни. Но при снимките му пред медиите той държе??е ??алчето на Ботев, все едно това е змия или пък горещо желязо. Личе??е си му, че нещо не е на кеф, че нещо май не му се работи в Ботев с всички сили, че няма да се влага като хората. Не, че няма желание, просто липсва??е химия, каквато няма??е и при Мъри още при първия му ден на „Колежа“.
Станимир Стоилов бе с прочетена присъда и тя бе произнесена на стадион „Васил Левски“ в края на мача с Локо Пловдив, който канарчетата обърнаха в края. На един треньор повече от половината публика викне ли му „оставка“, пи??ете го с крак и половина или уволнен или напуснал.
Още тогава ??ефовете на клуба трябва??е да имат пред себе си поне два варианта за следващ треньор, които да започнат да проучват в детайли. Втората сигнална лампа бе подадената от Стоилов оставка в деня на реван??а с Левски за купата.
Ние отдавна отбелязахме, че е крайно време Ботев и Мъри да спрат да се измъчват взаимно. Е, спряха, но твърде късно.
В Ботев реагират като ударени с мокър парцал. Може би първия им вариант е бил Херо да продължи в клуба като треньор. Но това не е оправдание. Не е в реда на нещата една треньорска оставка, която висе??е във въздуха, да превърне ситуацията в паника. А президент на Ботев наскоро стана човек, който никога не се е занимавал с футбол. Вероятно на ??ван Джиджев подобни обстановки не са му по вкуса.
Въпросът сега е да се просто да се поддържа огъня, а да се вдигне още нивото. Защото каквото и да си говорим, начело със Стоилов жълто-черните бяха домакински отбор и особено по стадионите в София бяха сбирщина от мекотели. Така, че търсенето на нещо ново бе необходимо и дори е закъсняло.
А накъде отиват бегълците? На първо време трябва да спрем да ги разглеждаме като тандем. ??ли пък да ги капсуловаме като такъв за години напред. Ако Херо вече не иска да бъде треньор, нека го каже, за да пресече евентуални спекулации по темата. Но на първо време му е необходим период от време, в който на спокойствие и чист въздух да си подреди мислите. Защото в последните няколко години му се струпаха много грижи на главата.
Станимир Стоилов също има нужда от натискане на бутона „пауза“. ?? той трябва да подреди приоритети си. ??наче е лесно да се прогнозира, че двамата ще чакат свободен коридор към „Герена“. Ще има спекулации и по тази тема. На този етап двамата ще са зрители на първенството. Разбира се, с уговорката, че винаги някъде някой клуб може да изпадне в безтегловност като Ботев и да прекъсне почивката или на единия или на другия или на двамата.