Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

13-02-2020 Букмейкър постави условие на Левски

Букмейкър постави условие на Левски

13-02-2020 Тема спорт

Букмейкърската компания Efbet, която преди време беше генерален спонсор на Левски, поиска отново да се ангажира с финансово подпомагане. От компанията заявиха намерението си да наливат по 8,5 милиона лева на година, но при условие че клубът има нов собственик.
От "Герена" веднага обявиха новината на официалния си сайт. "На 11.02.2020 г. в деловодството на ПФК Левски беше получено писмо от хазартния оператор Efbet, с което се предлага финансова помощ с условие за прехвърляне на собствеността на отбора. В писмото не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но е посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието.
За да избегнем спекулации, публикуваме до всички полученото писмо, тъй като то засяга както отбора, така и всички фенове. Така поставеното условие е изцяло в компетенциите на мажоритарния собственик на клуба.
ПФК Левски активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора", се казва в съобщение на сайта на сините.
Бе приложена и снимка на писмото от букмейкъра до клуба, което гласеше. "Уважаеми господин Колев, с настоящото официално искаме да ви уведомим, че Efbet е готова отново да помага и да бъде генерален спонсор на ПФК Левски. Както ви е известно, ние правeхме това с уважение и удоволствие в продължение на няколко години, преди да бъдем сменени принудително след идването на Георги Попов като собственик на клуба. Efbet е доказала, че от дълго време се опитва да помага на футбола и на целия български спорт.
Изпращаме настоящото писмо до вас, за да ви уведоми, че Efbet е готов отново да бъде генерален спонсор на многоуважавания от нас и управляван от вас ПФК Левски, който е символ на българския футбол и родния спорт.
При положение, че от ваша страна е налице съгласие Efbet отново да стане генерален спонсор на клуба, от наша страна имаме готовност да вложим средства в размер на 8,5 милиона лева (с ДДС) на година, но в случай, че има промяна в собствеността на клуба и последният има нужда от нов генерален спонсор.
Желаем да ви уведомим, че в наше лице винаги можете да намерите един коректен и професионален партньор".


Клубът с официален отговор

От Левски публикуваха и официалния си отговор към Efbet. "Благодарим ви за отправеното предложение и изразената готовност да помагате дейността на ПФК Левски като генерален спонсор в така създалата се ситуация и съобразно поставените от вас условия. С предложението са запознати членовете на Управителния съвет и ще бъдат запознати акционерите на дружеството при свикване на общо събрание на акционерите на клуба.
Уведомяваме ви, че предложението ще бъде разгледано по същество от УС при първа възможност, в случай че настъпи поставеното от вас условие - промяна на собствеността на клуба", се казва в писмото, подписано от изпълнителния директор Павел Колев.
Голяма част от сините фенове реагираха като ужилени и заявиха във форуми и социални мрежи, че не желаят клубът да се обвързва с букмейкърската къща.