Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Буреносни облаци надвисват над Левски

Буреносни облаци надвисват над Левски

18-01-2020 Тема спорт

Нов закон заплашва сините с финансов колапс

Година след смяната на ръководството на Левски се оказа, че финансирането на клуба отново е висящо. Поради проблеми на основния спонсор на сините „Национална лотария“, свързани с искани от държавата промени за лотарийните оператори, касата на „Герена“ може да остане празна. В момента компанията налива по около 2 млн. лева на месец. Човек от ръководството на клуба, цитиран от Дарик радио, е признал, че ако се приеме предложението за национализация на игрите на лотарията, Левски ще функционира в този си вид най-много още месец.
Твърде вероятно е в следващите дни, а може би и часове, собствениците на сините да пояснят с официално изявление какви стъпки ще предприемат, тъй като вълненията сред привържениците са доста сериозни. В отбора също се подпитват какво ще става, а ситуацията влияе и при преговорите с набелязани нови попълнения.