Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

15-05-2017 Бъдещето на Нафтата  ясно в началото на юни

Бъдещето на Нафтата ясно в началото на юни

15-05-2017 Тема спорт

Бъдещето на Нефтохимик ще стане ясно след края на баскетболното първенство. Това обяви пред „Тема Спорт” изпълнителният директор на ОСК Лукойл Са??о Везенков. Той вече проведе среща с либерото на националния отбор Теодор Салпаров, както и с близнаците Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов и треньора Петър Дочев. Нито един от тях обаче не е подписал договор с ??ампионите за следващия сезон. Причината е именно изчакване развоя на битката за медалите, където Лукойл Академик запази ??ансове да атакува трета поредна титла.
„??скам да уточня, че все още нямаме подписан договор със Салпаров, каквато информация се появи. Близо сме, но има детайли, които не са маловажни и които трябва да се изчистят. Подобна е ситуацията и с треньора Дочев, както и с другите момчета. При нас нещата ще станат ясни, след като приключи сезонът в баскетболното първенство. Нека да изчакаме да видим как ще се развият там нещата, надявам се, че ще станем ??ампиони, но след това ще говорим вече конкретно. Това означава срок около началото на юни месец”, сподели Везенков.
Той уточни, че ситуацията със зала „Младост” в Бургас също е деликатна, като именно от нея зависи дали Нефтохимик ще играе в Шампионската лига. ??ма уверение от местната община, че тя ще бъде приведена във вид, за да може градът да приеме срещите от квалификациите на най-силния клубен турнир в Европа. За целта тя трябва да разполага с минимум 2 хиляди седящи места.
Везенков не пропусна и щекотливата тема с близнаците Братоеви. „Омръзна ми да слу??ам колко тежки характери са братя Братоеви. ??скам да го кажа ясно – това са едни прекрасни момчета, които се развиват всеки сезон и вървят нагоре като умения. Само човек, който не може да води нормален диалог, не би могъл да поддържа чове??ки отно??ения с тях. Аз съм впечатлен от двамата и съм категоричен, че за всеки клуб би било удоволствие да ги има в състава си”.