Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

23-11-2016 Българският бокс пи??е история със златни букви

Българският бокс пи??е история със златни букви

23-11-2016 Тема спорт

??сторически се оказа дне??ният ден за българския бокс. Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева донесоха европейски титли на страната ни от първенството, което се провежда в зала "София". Президентът на родната федерация Красимир ??нински бе повече от щастлив от успехите и сподели, че момичетата ни пи??ат история.

"Благодаря на момичетата, които постигнаха този невероятен успех – 3 европейски титли! Това е триумф за целия български бокс, за българския народ. Те пи??ат история. Не мога да кажа кой финал изживях най-тежко, защото аз никога не деля състезателите било то мъже или жени. Преживявах срещите на всяка една, защото исках да се реализират, да стигнат до титлите. А те го направиха по категоричен и великолепен начин, за което им благодаря още веднъж", каза ??нински.

"Всички съпернички бяха титулувани, но на??ите показаха класа и добра подготоква и още веднъж се видя, че вървим в провилната посока като работа. Смятам, че най-голямата разлика бе в това, че на??ите момичета показаха, че имат огромни сърца за бокса. ??скам да благодаря на министъра на спорта Красен Кралев за подкрепата и на всички от треньорския щаб и хората около тях, които също имат заслуга за този невероятен успех на женския ни бокс", допълни президентът на федерацията ни.