Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

27-09-2019 Валентин Братоев: Нямаме общо с решението на  федерацията по случая „Пранди”

Валентин Братоев: Нямаме общо с решението на федерацията по случая „Пранди”

27-09-2019 Тема спорт

Никога не сме се опитвали да редим състава на когото и да било, категоричен е волейболистът

Валентин Братоев изрази позиция по повод последните събития около Силвано Пранди и становището на ръководните фактори на българския волейбол. 31-годишният посрещач направи това от Катар, където вече три седмици води подготовка с новия си отбор. Националът отрече той или брат му Георги, както и някои от другите освободени от Професора състезатели, да са повлияли по някакъв начин на Данчо Лазаров и компания. Както е известно, Инженера и подопечните му поставиха ултиматум на 71-годишния специалист да върне въпросните имена в състава за олимпийската квалификация през януари в Германия.
„Изказването ми не е било никога по повод връщането на мен или брат ми в националния отбор. Това, което визирахме, бе относно решението му да ни освободи, без да ни даде становище защо го е направил. Това, какво федерацията прави в момента, не е мое или на брат ми решение, или на Николай Николов, или някой друг изгонен, а лично тяхно!
Изказването ни, харесало се или не на Пранди или аудиторията, бе закъснял коментар по повод освобождаването ни тогава, а именно на 29 юни, защото всички тези интриги щяха да са по време на най-важното състезание – олимпийската квалификация, и нямаше как да го направим от уважение към момчетата, които са дали всичко от себе си и не го заслужаваха, защото ние бяхме част от тях! Така че нека не се спекулира с това сега. Ние никога не сме имали правото или възможността да редим състава на когото и да било! И никога не сме се опитвали да го правим. А това какво решение ще вземе Пранди в ситуацията, в която сам се е поставил в момента, е лично негово! Също така смея да твърдя, че никой от нас не е останал обиден от факта, че Пранди не ни е повикал”, коментира ситуацията Валентин Братоев.